263
Ο Κώστας Πλεύρης στην τηλεοπτική του εμφάνιση το πρωί της Παρασκευής στο Open | OpenTV/YouTube

Πλεύρης: Μπουζούκια και κλαμπ στο «στόχαστρο» της δεύτερης δέσμης μέτρων

Protagon Team Protagon Team 24 Δεκεμβρίου 2021, 11:24
Ο Κώστας Πλεύρης στην τηλεοπτική του εμφάνιση το πρωί της Παρασκευής στο Open
|OpenTV/YouTube

Πλεύρης: Μπουζούκια και κλαμπ στο «στόχαστρο» της δεύτερης δέσμης μέτρων

Protagon Team Protagon Team 24 Δεκεμβρίου 2021, 11:24

Οι αποφάσεις για τη δεύτερη δέσμη μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό και τη μετάλλαξη Ομικρον, μπορεί να προγραμματίζονται για μετά τη συνεδρίαση των επιδημιολόγων στις 27 Δεκεμβρίου, ήδη όμως ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, έδωσε μία «γεύση» για τα περιοριστικά μέτρα που όπως όλα δείχνουν, θα ακολουθήσουν αμέσως μετά τις γιορτές.

Οπως ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας, τα μέτρα αυτά δεν θα είναι σε καμία περίπτωση τύπου lockdown, και θα αφορούν το ωράριο στη διασκέδαση, τις αθλητικές εκδηλώσεις, την επέκταση της τηλεργασίας και τις μη αναγκαίες δραστηριότητες εν γένει.

Η αποτύπωσή τους, είπε, θα γίνει τη Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου, και το πρωί της Παρασκευής, παραμονή Χριστουγέννων, έγινε λίγο πιο συγκεκριμένος.

Μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN, ο Θάνος Πλεύρης άφησε να εννοηθεί ότι από τις πρώτες μέρες του νέου χρόνου, η εστίαση και τα νυχτερινά κέντρα θα κλείνουν νωρίτερα και πιθανότατα ίσως να «κοπούν» τελείως οι όρθιοι πελάτες.

 «Η βασική κατηγορία παρέμβασης που θα αφορούν τα κέντρα και μας έχουν προτείνει και οι ειδικοί έχει να κάνει συνολικά με το κομμάτι της διασκέδασης. Αρα εκεί πέρα θα γίνει μία συζήτηση τη Δευτέρα να ορίσουμε ποιο είναι το πρόβλημα. Οι χώροι υπερμετάδοσης κατά βάση δεν είναι οι χώροι της τυπικής εστίασης. Είναι οι χώροι όπου υπάρχει περισσότερη παρουσία διασκέδασης, δηλαδή η βραδινή διασκέδαση», σημείωσε ο υποργός για να προσθέσει:

«Αλλά προς αυτή την κατεύθυνση δεν μπορώ να σας πω γιατί δεν έχουν αποφασιστεί αλλά η φιλοσοφία θα είναι είτε με την εφαρμογή ωραρίου, είτε με την εφαρμογή άλλων μέτρων όπως υπήρξαν πχ όρθιας διασκέδασης, τέτοιες παρεμβάσεις για ένα 15νθήμερο θα αναζητήσουμε. Εκεί είναι η κατεύθυνση. Αυτό θα το προσδιορίσουμε τη Δευτέρα».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...