266
Επιγραφή σε κεντρικό δρόμο της Στοκχόλμης, η οποία ενημερώνει τους πολίτες για τα μέτρα κοινωνικής απόστασης | Shuttestock

Με αρνητικό τεστ για όλους η είσοδος και στη Σουηδία

Protagon Team Protagon Team 22 Δεκεμβρίου 2021, 19:31
Επιγραφή σε κεντρικό δρόμο της Στοκχόλμης, η οποία ενημερώνει τους πολίτες για τα μέτρα κοινωνικής απόστασης
|Shuttestock

Με αρνητικό τεστ για όλους η είσοδος και στη Σουηδία

Protagon Team Protagon Team 22 Δεκεμβρίου 2021, 19:31

Περιοριστικά μέτρα για την είσοδο ταξιδιωτών από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ) στο έδαφός της, ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης η Σουηδία.

Σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα, από τις 28 Δεκεμβρίου όλοι οι επισκέπτες θα πρέπει να διαθέτουν αρνητικό τεστ κορονοϊού, ακόμη και αν έχουν εμβολιαστεί.

Το μέτρο εφαρμόζουν ήδη ακόμη επτά στην ΕΕ, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα (οι υπόλοιπες είναι η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, η Κύπρος, η Λετονία, η Ιταλία και η Αυστρία), οι οποίες απαιτούν αρνητικό τεστ για τους ταξιδιώτες που προέρχονται από χώρες της ΕΕ.

Η Φινλανδία, γνωστοποίησε την Τρίτη ότι θα ακολουθήσει το παράδειγμά τους ενώ η κυβέρνηση της Δανίας σκοπεύει να κάνει το ίδιο, αφού πάρει προηγουμένως την έγκριση του κοινοβουλίου, όπως έγινε γνωστό σήμερα.

«Ολοι οι επισκέπτες θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ για την Covid-19 κατά την άφιξή τους στη Σουηδία, από όποια χώρα και αν προέρχονται» ανέφερε η σουηδική κυβέρνηση. «Το μέτρο αυτό ισχύει ακόμη και για όσους έχουν εμβολιαστεί ή αναρρώσει από την Covid-19», διευκρίνισε η Στοκχόλμη.

Ο υπουργός Υγείας της Δανίας Μάγκνους Χόινικε, είπε ότι όσοι δεν συμμορφωθούν με το νέο μέτρο, μπορεί να υποχρεωθούν να πληρώσουν πρόστιμο.

Στη Σουηδία, το μέτρο δεν αφορά τα παιδιά κάτω των 12 ετών και τους σουηδούς πολίτες ή τους μόνιμους κατοίκους της χώρας. Η απόφαση αυτή ελήφθη «λόγω της αύξησης του παγκόσμιου επιδημιολογικού φορτίου και της εξάπλωσης της παραλλαγής Ομικρον» υπογράμμισε η κυβέρνηση στην ανακοίνωσή της.

Πάντως, εντύπωση προκαλεί ότι στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής που έγινε στις Βρυξέλλες, οι ηγέτες των κρατών-μελών της ΕΕ δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε κοινή οδηγία για τα ταξίδια εντός του μπλοκ (εδώ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...