232
Ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα κατά την ανακοίνωση των μέτρων, επιδεικνύοντας γραφήματα για την πορεία της πανδημίας | REUTERS/Pedro Nunes

Πορτογαλία: Μέτρα και περιορισμοί πριν από την Πρωτοχρονιά λόγω της Ομικρον

Protagon Team Protagon Team 21 Δεκεμβρίου 2021, 22:30
Ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα κατά την ανακοίνωση των μέτρων, επιδεικνύοντας γραφήματα για την πορεία της πανδημίας
|REUTERS/Pedro Nunes

Πορτογαλία: Μέτρα και περιορισμοί πριν από την Πρωτοχρονιά λόγω της Ομικρον

Protagon Team Protagon Team 21 Δεκεμβρίου 2021, 22:30

Παρά το πορτογαλικό «θαύμα» των εμβολιασμών και τις ως εκ τούτου περιορισμένες ανθρώπινες απώλειες από την Covid-19, η κυβέρνηση της χώρας της Ιβηρικής αποφάσισε να κλείσει τα νυχτερινά κέντρα και τα μπαρ και να συστήσει στους πολίτες να εργαστούν από το σπίτι από τις 26 Δεκεμβρίου έως τουλάχιστον τις 9 Ιανουαρίου, προκειμένου να ελεγχθεί η διασπορά του κορονοϊού –στη σκιά της νέας μετάλλαξης Ομικρον– κατά την περίοδο των εορτών.

Ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα ανακοίνωσε την Τρίτη ότι το αρνητικό τεστ κορονοϊού θα είναι υποχρεωτικό για τη διαμονή στα ξενοδοχεία της χώρας ή την παρουσία σε εκδηλώσεις με προσέλευση κοινού, ενώ πρόσθεσε ότι οι Αρχές θα περιορίσουν τις υπαίθριες συγκεντρώσεις σε 10 άτομα ανά ομάδα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Τα καταστήματα θα λειτουργούν με περιορισμούς στον αριθμό των πελατών που εξυπηρετούν.

Οπως παραδέχτηκε ο Κόστα, «δεν είναι τα Χριστούγεννα που συνηθίσαμε» και προειδοποίησε τους πολίτες ότι αν δεν προσαρμοστούμε σε αυτά τα μέτρα, «οι συνέπειες για όλους θα είναι πολύ χειρότερες μετά τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά».

Τα περισσότερα μέτρα θα έμπαιναν σε εφαρμογή από τις αρχές του νέου έτους, αλλά η έξαρση της πανδημίας ανάγκασε την κυβέρνηση να αναπροσαρμόσει τα σχέδιά της.

Αυτό, σε μια χώρα με υψηλότατο ποσοστό εμβολιασμού, που φτάνει το 87%, η οποία βιώνει και αυτή έξαρση της παραλλαγής Ομικρον. Ενα στα δύο νέα περιστατικά Covid είναι πλέον από την παραλλαγή.

Σήμερα Τρίτη καταγράφηκαν 5.754 κρούσματα, μια επιστροφή στα επίπεδα του Φεβρουαρίου, γράφει το Reuters.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...