249
| INTIMEnews

Οικονόμου: «Οδικός χάρτης» για τις γιορτές – Να αποφύγουμε καθολικά μέτρα

Protagon Team Protagon Team 21 Δεκεμβρίου 2021, 11:39
|INTIMEnews

Οικονόμου: «Οδικός χάρτης» για τις γιορτές – Να αποφύγουμε καθολικά μέτρα

Protagon Team Protagon Team 21 Δεκεμβρίου 2021, 11:39

Μέτρα και συστάσεις, που θα προσδιορίζουν με σαφή τρόπο το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθούμε τις επόμενες ημέρες της εορταστικής περιόδου, προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι».

Οπως είπε, ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί σε ορισμένα ζητήματα κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Ερωτηθείς εάν τα μέτρα θα αφορούν μόνο την Πρωτοχρονιά ή θα περιλαμβάνουν και τα Χριστούγεννα, ο κ. Οικονόμου απάντησε ότι θα πρόκειται για έναν ξεκάθαρο οδικό χάρτη για το πώς θα περάσουμε όλες τις γιορτές.

Σε κάθε περίπτωση, διαβεβαίωσε ότι δεν αλλάζει κάτι πολύ ουσιαστικά για την εορταστική περίοδο. Οτιδήποτε κριθεί σκόπιμο έπειτα και από εισηγήσεις των ειδικών, συμπλήρωσε, η κυβέρνηση θα δει πώς θα το υιοθετήσει, προκειμένου να είναι και λειτουργικό και αποτελεσματικό και να ικανοποιεί τις βασικές παραμέτρους της κυβερνητικής στρατηγικής.

Για μία ακόμη φορά, ο κ. Οικονόμου επανέλαβε ότι στις σκέψεις της κυβέρνησης δεν υπάρχει σήμερα ένα καθολικό lockdown και καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να αποφευχθούν καθολικά μέτρα.

Σε κάθε περίπτωση, τόνισε, αν χρειαστούν μέτρα οριζόντιου χαρακτήρα, αλλά όχι με καθολικό περιορισμό, θα συζητηθούν και θα ανακοινωθούν χωρίς αιφνιδιασμούς.

Για τα σχολεία, ο κ. Οικονόμου επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κάποια εισήγηση για να μην ανοίξουν στην ώρα τους μετά την ανάπαυλα των γιορτών (10 Ιανουαρίου), σημειώνοντας μάλιστα ότι ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στα σχολεία πέφτει.

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενημέρωσε ότι εξετάζεται η πιθανότητα να ανοίξει ξανά η πλατφόρμα για τη διάθεση δωρεάν self test στους πολίτες, προκειμένου να αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...