184
Με το νέο νομοσχέδιο που βρίσκεται στα σκαριά, ο ΕΦΚΑ θα μετατραπεί σε έναν σύγχρονο και ευρωπαϊκό φορέα, υπόσχεται ο υπουργός Εργασίας | INTIMEnews

Χατζηδάκης: Σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ η πρώτη εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας

Protagon Team Protagon Team 21 Δεκεμβρίου 2021, 11:17
Με το νέο νομοσχέδιο που βρίσκεται στα σκαριά, ο ΕΦΚΑ θα μετατραπεί σε έναν σύγχρονο και ευρωπαϊκό φορέα, υπόσχεται ο υπουργός Εργασίας
|INTIMEnews

Χατζηδάκης: Σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ η πρώτη εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας

Protagon Team Protagon Team 21 Δεκεμβρίου 2021, 11:17

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην αγορά εργασίας είναι η μαύρη και υποδηλωμένη εργασία, η οποία θα αντιμετωπιστεί με την ψηφιακή κάρτα εργασίας, δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

Σύμφωνα με τον υπουργό, μέχρι τον Μάρτιο θα είναι έτοιμος ο ηλεκτρονικός εγκέφαλος του συστήματος και στόχος είναι μέχρι τον Ιούνιο να τεθεί σε εφαρμογή αρχικά σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ και στη συνέχεια στη βιομηχανία και τις μικρές επιχειρήσεις.

Οπως επανέλαβε ο κ. Χατζηδάκης, η κάρτα εργασίας εφαρμόζεται σε όλη την Ευρώπη και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Αναφερόμενος εξάλλου στον ΕΦΚΑ, ο υπουργός υπογράμμισε ότι εκεί εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης, φιλοδοξώντας ωστόσο ότι με το νέο νομοσχέδιο που βρίσκεται στα σκαριά, θα μετατραπεί σε έναν σύγχρονο και ευρωπαϊκό φορέα.

Στη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου θα γίνει παρουσίαση του νομοσχεδίου για την κατάρτιση, τις δεξιότητες και τον εκσυγχρονισμό του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, με τον Κωστή Χατζηδάκη να τονίζει πως απαιτείται να αλλάξει το σύστημα κατάρτισης, καθώς η χώρα μας είναι τελευταία στις δεξιότητες σε όλη την ΕΕ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...