279
|

Στο αρχείο η υπόθεση δωροδοκίας στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από τη Folli Follie

Protagon Team Protagon Team 20 Δεκεμβρίου 2021, 14:55

Στο αρχείο η υπόθεση δωροδοκίας στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από τη Folli Follie

Protagon Team Protagon Team 20 Δεκεμβρίου 2021, 14:55

Στο αρχείο τέθηκε η έρευνα της Οικονομικής Εισαγγελίας για ενδεχόμενη δωροδοκία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από τους ιδρυτές της Folli Follie. προκειμένου να πετύχουν ευνοϊκή μεταχείριση ενόσω ο Ομιλος βρισκόταν στην δίνη του σκανδάλου των παραποιημένων ισολογισμών

Η έρευνα ξεκίνησε πριν από περίπου έναν χρόνο, με κεντρικό πρόσωπο υπό διερεύνηση τον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα, ενώ στο κάδρο της υπόθεσης είχαν τεθεί οι κορυφαίοι πρώην υπουργοί Αλέκος Φλαμπουράρης και Αλέξης Χαρίσης, καθώς και ο βουλευτής Σταύρος Αραχωβίτης.

Αφορμή για την έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων ήταν στοιχεία που προέκυψαν από έκθεση της PriceWaterhouseCoopers, η οποία  διενήργησε οικονομικό έλεγχο στην Folli Follie.

Στη  200 σελίδων έκθεση που συνέταξε και παρέδωσε και στις δικαστικές αρχές η  PWC, περιλαμβάνονταν μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας προς τον επικεφαλής του ελληνικού σκέλους του Ομίλου Folli Follie Τζώρτζη Κουρτσολιούτσο που είχαν σταλθεί από στέλεχος της επιχείρησης. Στα επίμαχα ηλεκτρονικά μηνύματα ο επικεφαλής ασφαλείας της FF αναφερόταν ονομαστικά στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ενημερώνοντας τον κ. Κουτσολιούτσο ότι προσπαθούσαν να ευνοήσουν την Folli Follie, που τότε βρισκόταν σε δυσμενή θέση καθώς είχαν δημοσιοποιηθεί στοιχεία για παραποιημένους ισολογισμούς.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς αποφάνθηκαν ότι στην υπόθεση δεν προέκυψαν στοιχεία που να μπορούν να στοιχειοθετήσουν το αδίκημα της δωροδοκίας και συνακόλουθα της δωροληψίας. Ωστόσο θεωρούν προς πρέπει να ερευνηθεί το ενδεχόμενο διάπραξης άλλου αδικήματος που αφορά το άρθρο 237Α του Ποινικού Κώδικα και περιγράφεται ως «Εμπορία Επιρροής-Μεσάζοντες» και αφορά την ζήτηση και υπόσχεση, αληθώς ή ψευδώς, ωφελήματος προς κρατικούς λειτουργούς προκειμένου να προβούν σε πράξη ή παράλειψη άσκησης των καθηκόντων τους (πλημμέλημα).

Εν προκειμένω, τα ελεγχόμενα πρόσωπα πλην του πρώην βουλευτή Μάκη Μπαλαούρα, είναι ο υπάλληλος της εταιρίας κοσμημάτων αλλά και οι δύο, τότε επικεφαλής, του Ομίλου FF Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...