408
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του για τον προϋπολογισμό | Intime/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Παραίτηση Μητσοτάκη και εκλογές ζήτησε ο Τσίπρας

Protagon Team Protagon Team 18 Δεκεμβρίου 2021, 15:38
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του για τον προϋπολογισμό
|Intime/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Παραίτηση Μητσοτάκη και εκλογές ζήτησε ο Τσίπρας

Protagon Team Protagon Team 18 Δεκεμβρίου 2021, 15:38

Την παραίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και την προκήρυξη εκλογών ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του για τον προϋπολογισμό του 2022.

«Ιδού η Ρόδος, σας ζητάμε να δώσετε λύση. Αποτύχατε. Σας ζητούμε να δώσετε το δικαίωμα στον ελληνικό λαό να σας κρίνει. Στις Δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατηγόρησε ακόμη τον κ. Μητσοτάκη ότι ανήκει «σε μια πολιτική οικογένεια που τα προηγούμενα χρόνια καθοδήγησε την Ευρώπη, σχεδόν υπνοβατώντας». Το μεγάλο δίλημμα στην Ευρώπη, πρόσθεσε, «είναι ανάμεσα στις δυνάμεις της συντήρησης και της δυνάμεις της προόδου, με την προοδευτική παράταξη ή με τη δεξιά των πολιτικών που οδήγησε στις χρεοκοπίες».

Αναφέρθηκε και στο ζήτημα των ΜΕΘ λέγοντας: «Είπατε ψέματα για τους εκτός ΜΕΘ ασθενείς. Είπε ότι είναι το ίδιο να είναι κάποιος διασωληνωμένος εντός ΜΕΘ και εκτός ΜΕΘ. Είπατε ότι δεν υπάρχει έρευνα που το αποδεικνύει. Δεν ντρέπεστε να λέτε τέτοια ψέματα στον ελληνικό λαό. Μην απαντήσετε σε εμένα, αλλά στους συγγενείς των ανθρώπων που χάθηκαν».

Ο κ. Τσίπρας άρχισε την ομιλία του με μια επίθεση στον κ. Μητσοτάκη για τη διαχείριση της πανδημίας.

«Κύριε Μητσοτάκη, δυστυχώς επτωχεύσατε. Δεν επτωχεύσατε οικονομικά, επτωχεύσατε ηθικά κ. Μητσοτάκη. Γιατί το μεγάλο σας πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι το επιτελικό κράτος αποδείχτηκε ανεπαρκές. Ότι οι άριστοι αποδείχθηκαν άχρηστοι. Το πιο μεγάλο πρόβλημα είναι ότι η κυβέρνησή σας και εσείς προσωπικά, την ώρα της κρίσης, την ώρα του πόνου, την ώρα της υγειονομικής τραγωδίας και της οικονομικής δυσπραγίας, επιχειρήσατε να κερδοσκοπήσετε πολιτικά και προσωπικά. Να στήσετε έναν τεχνητό, έναν ψεύτικο θρίαμβο. Μια μαγική εικόνα επιτυχίας, βασισμένη στο ψέμα και στην προπαγάνδα.

» Και τώρα που τα πήλινα πόδια του ψεύδους καταρρέουν, ο βασιλιάς είναι γυμνός και ηθικά έκπτωτος. Γιατί η πραγματικότητα είναι πιο ισχυρή από την εικόνα που αναπαράγουν τα καλοπληρωμένα με δημόσιο χρήμα φιλοκυβερνητικά μέσα».

Πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ότι «η πραγματικότητα είναι οδυνηρή για τους ανθρώπους που άδικα χάνονται ενώ θα μπορούσαν να έχουν σωθεί».

Ωστόσο, ίσως το πιο ανησυχητικό, αν όχι το πιο ακραίο, της ομιλίας του κ. Τσίπρα στη Βουλή το Σάββατο, ήταν ότι, σε μια ήχο από το αντιμνημονιακό παρελθόν, από τις εποχές της υστερίας και της υπονόμευσης, κάλεσε τον ελληνικό λαό σε «αντίσταση», εν μέσω πανδημίας και άλλων εθνικών κρίσεων.

«Καλώ τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να αντισταθούν στην αλαζονεία, τη διαφθορά και τη φθορά που εκπροσωπείτε. Τους καλώ να απαιτήσουν να φύγει η κυβέρνηση των ενόχων. Τους καλώ να επιβάλουν το συνταγματικό τους καθήκον και δικαίωμα: Να αποφασίσουν για το αύριο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...