• Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος έδιωξε τη Σάσα Σταμάτη από την παράσταση στο «Ακροπόλ» μετά τους τραμπουκισμούς με τον Ζαραλίκο

    Την ιστορία με την εισβολή τραμπούκων στην παράσταση του κωμικού Χριστόφορου Ζαραλίκου θα τη θυμάστε· εκτός του σάλου στα social media, την είχαν καταδικάσει σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου: δύο φουσκωτοί και η τηλεπαρουσιάστρια και δημοσιογράφος Σάσα Σταμάτη είχαν διακόψει τη Stand Up Comedy παράσταση «1821-2021, Διακόσια Χρόνια Δανεικά», εισβάλλοντας στη σκηνή του «Τζένη Καρέζη», επειδή… διαφωνούσαν με τα όσα έλεγε ο σατιρικός ηθοποιός.

     

    Η ιστορία πήρε διαστάσεις και πολύ σωστά. «Η κοινωνία μας έχει εμπεδώσει την ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης, πρωτίστως της σάτιρας, όσο αιχμηρή και αν είναι. Κάθε απόπειρα, έργω ή λόγω, βίαιης παρεμπόδισης της είναι ανεπίτρεπτη και καταδικαστέα, πόσ0 μάλλον όταν έχει χαρακτηριστικά αυτοδικίας», είχε διαμηνύσει το Μέγαρο Μαξίμου διά του κυβερνητικού πορτ παρόλ.

     

    Ετσι, όταν η εν λόγω δημοσιογράφος επιχείρησε να πάει σε μια άλλη παράσταση, αυτή τη φορά στο «Ακροπόλ», για να δει τον «Κουρέα της Σεβίλλης» με τους Φάνη Μουρατίδη και Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, ο τελευταίος διεμήνυσε ότι αν η κυρία Σταμάτη δεν φύγει από το θέατρο, εκείνος δεν θα βγει στη σκηνή να παίξει.

     

    Το αποκάλυψε σε σημείωμά της η «Εφημερίδα των Συντακτών», που περιέγραψε τι συνέβη το περασμένο Σαββατοκύριακο:

     

    «Μάθαμε ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο η Σάσα Σταμάτη (ναι, η τηλεπαρουσιάστρια που είχε διακόψει πρόσφατα την παράσταση του Χριστόφορου Ζαραλίκου γιατί δεν συμφωνούσε με το περιεχόμενο της σάτιράς του), πήγε στο «Ακροπόλ» για να παρακολουθήσει τον “Κουρέα της Σεβίλλης” σε σκηνοθεσία Σοφίας Σπυράτου με το πρωταγωνιστικό δίδυμο των Βασίλη Χαραλαμπόπουλου και Φάνη Μουρατίδη.

     

    Λίγο αφότου η κυρία Σταμάτη κάθισε μπροστά-μπροστά, μια ευγενής ταξιθέτρια της ψιθύρισε διακριτικά “ο κ. Χαραλαμπόπουλος μου είπε να σας πω ότι αν δεν φύγετε, ο ίδιος δεν θα παίξει απόψε”. Διακριτικά έφυγε κι εκείνη. Και αυτά συμβαίνουν όταν παραβιάζεις αυτόκλητα την ελευθερία της έκφρασης και όλης της θεατρικής λειτουργίας, τελικά. (Μπράβο στον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο)».

  • Ο Σκλίας της θρυλικής VoxPop αποκάλυψε ότι η εταιρεία είχε μετοχικό κεφάλαιο 100 ευρώ, δεν είχε κανέναν εργαζόμενο και άλλα πολλά ωραία

    Τη θυμάστε τη VoxPop Analysis έτσι δεν είναι; Τη θρυλική εταιρεία δημοσκοπήσεων που πριν από τις ευρωεκλογές του 2019 θριαμβολογούσε ότι έχει κλείσει η ψαλίδα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και τελικά το αποτέλεσμα στην κάλπη ήταν σχεδόν 10 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά;

     

    Την θυμηθήκαμε ξανά και εμείς καθώς ο επικεφαλής της, ο Γιάννης Σκλίας –ο άνθρωπος που κάποτε είχε δώσει ρεσιτάλ στατιστικού υπερρεαλισμού στην ΕΡΤ, προσπαθώντας να εξηγήσει τι διάολο μετρούσε–, κατέθεσε στην Εξεταστική που έχει συστήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις εταιρείες δημοσκοπήσεων.

     

    Ηταν ένα νέο ρεσιτάλ. Αποκάλυψε, για παράδειγμα, πως η εταιρεία του, που φτιάχτηκε τον Μάιο του 2018 και τις μετρήσεις της δημοσίευε το «Documento» με παιάνες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας επανακάμπτουν δημοσκοπικά, ιδρύθηκε με μετοχικό κεφάλαιο… 100 ευρώ –ήταν, είπε, start up.

     

    Αποκάλυψε επίσης ότι δεν είχε εργαζόμενους –μόνος του δούλευε προφανώς, ο καψερός.

     

    Υποστήριξε ότι η εταιρεία δημιουργήθηκε βασισμένη σε μια «καινοτομία» επειδή «έκανε διαδικτυακές έρευνες και όχι τηλεφωνικές ή διά ζώσης». Μεγάλο σουξέ, δίχως άλλο.

     

    Παραδέχτηκε ότι επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συζητούσε τακτικά και στο Μέγαρο Μαξίμου με τον τότε υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη –ανέφερε πως ήταν καθηγητής του στο πανεπιστήμιο από το 2006 και του είχε ζητήσει πολλές φορές τη βοήθεια του πάνω στα ζητήματα των ερευνών.

     

    Και με έναν υπόκωφο λυγμό, είπε ότι πήρε την απόφαση να κλείσει την εταιρεία –έκλεισε τον Ιανουάριο του 2020– τον Οκτώβριο του 2019, λίγους μήνες μετά την οριστική συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή –μαντέψτε!– του έκαναν πόλεμο τα… ΜΜΕ!

     

    Συγκεκριμένα ο κ. Σκλίας είπε ότι μετά τις ευρωεκλογές δημιουργήθηκαν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού προς την εταιρεία του καθώς δέχτηκε μια επίθεση από ΜΜΕ που ξεπερνούσε τα όρια μιας κριτικής. Προσπάθησε, ανέφερε, γιατί ήθελε να την κρατήσει, αλλά όπως του είπαν πολλοί άνθρωποι που συμβουλεύτηκε από τον χώρο του μάρκετινγκ και της διαφήμισης, το brandname της VoxPop δεν θα μπορούσε να συνεχίσει και έτσι δυστυχώς πήρε την απόφαση να την κλείσει.

     

    Το ερώτημα είναι το εξής. Την Εξεταστική για τις δημοσκοπήσεις την ήθελε ο κ. Τσίπρας για να εκθέσει τη ΝΔ ή να έρθει σε δύσκολη θέση ο ίδιος;




text
  • Γίνεται της κακομοίρας παγκοσμίως ή είναι η ιδέα μας;


    3 Δεκεμβρίου 2024, 23:00