211
Η ρουμάνα γερουσιαστής και η ιταλίδα δημοσιογράφος (με μάσκα), στη διάρκεια της συνέντευξης, λίγο πριν το επεισόδιο | Twitter

Ρουμανία: Αντιεμβολιάστρια γερουσιαστής και ο σύζυγός της κράτησαν όμηρο και έδειραν δημοσιογράφο της RAI! [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2021, 15:20
Η ρουμάνα γερουσιαστής και η ιταλίδα δημοσιογράφος (με μάσκα), στη διάρκεια της συνέντευξης, λίγο πριν το επεισόδιο
|Twitter

Ρουμανία: Αντιεμβολιάστρια γερουσιαστής και ο σύζυγός της κράτησαν όμηρο και έδειραν δημοσιογράφο της RAI! [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2021, 15:20

Σάλο έχει προκαλέσει στην Ιταλία η κακομεταχείριση μίας ιταλίδας δημοσιογράφου και του συνεργείου της από αντιεμβολιάστρια ρουμάνα γερουσιαστή και τον σύζυγό της.

Η Λουτσία Γκοράτσι, δημοσιογράφος της ιταλικής RAI, πήγε στο γραφείο της Ντιάνα Ιοβανοβίτσι Σοσοάκα, στο Βουκουρέστι για να της πάρει συνέντευξη για τη διαχείριση της πανδημίας στη Ρουμανία,  την κατάσταση στα νοσοκομεία και στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε κάποιο σημείο της συνέντευξης, η γερουσιαστής και ο σύζυγός της αντέδρασαν και έκλεισαν μέσα στο γραφείο της τη δημοσιογράφο και το συνεργείο.

«Οπως δείχνουν οι εικόνες που μετέδωσε το πρώτο κανάλι της Rai, στη Γκοράτσι και στο τηλεοπτικό συνεργείο της επιβλήθηκε στέρηση της ελευθερίας τους επί οκτώ ώρες έπειτα από συνέντευξη με την συγκεκριμένη γερουσιαστή», γράφει η εφημερίδα La Repubblica.

«Η γερουσιαστής ξαφνικά απέκλεισε την Γκοράτσι στο γραφείο της και κάλεσε την αστυνομία. Η δημοσιογράφος υποβλήθηκε σε σωματικό έλεγχο και ξυλοκοπήθηκε από τον σύζυγο της Σοσοάκα. Αφέθηκε ελεύθερη μόνον έπειτα από οκτώ ώρες, χάρη στην παρέμβαση της ιταλικής πρεσβείας», προσθέτει η εφημερίδα.

Η ιταλίδα απεσταλμένη, από τις γνωστότερες δημοσιογράφους της χώρας, δήλωσε ότι η αστυνομία δεν την προστάτεψε όπως όφειλε, για να μπορέσει να ολοκληρώσει το ρεπορτάζ της, το οποίο πάντως προβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Rai.

Στο βίντεο φαίνεται η Γκοράτσι να φωνάζει στους αστυνομικούς «είμαι δημοσιογράφος».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...