264
Μιχάλης Κατρίνης (αριστερά) και Νίκος Ανδρουλάκης σε παλαιότερη εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ. Οι δυο τους συνδέονται με μακρά φιλία και κοινή πορεία στο κόμμα | Αlexandros Michailidis / SOOC

Μιχάλης Κατρίνης ο «εκλεκτός» του Ανδρουλάκη για την προεδρία της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2021, 13:39
Μιχάλης Κατρίνης (αριστερά) και Νίκος Ανδρουλάκης σε παλαιότερη εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ. Οι δυο τους συνδέονται με μακρά φιλία και κοινή πορεία στο κόμμα
|Αlexandros Michailidis / SOOC

Μιχάλης Κατρίνης ο «εκλεκτός» του Ανδρουλάκη για την προεδρία της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2021, 13:39

Στην επιλογή του βουλευτή Ηλείας Μιχάλη Κατρίνη, για τη θέση του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, προχώρησε σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε το protothema.gr, ο νέος αρχηγός του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης, λίγες ώρες πριν από την απογευματινή κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΟ στη Βουλή, όπου όλα θα τεθούν προς ψήφιση από τους βουλευτές.

Ως γνωστόν, ο κ. Ανδρουλάκης εξελέγη μεν πανηγυρικά νέος πρόεδρος του κόμματος, μετά την απώλεια της Φώφης Γεννηματά και τις δύο εκλογές που έγιναν στις 5 και 12 Δεκεμβρίου, όμως στη Βουλή δεν έχει ρόλο. Είναι ευρωβουλευτής και όχι βουλευτής.

Ο κ. Κατρίνης συνδέεται από παλαιά με τον κ. Ανδρουλάκη, καθώς είναι περίπου συνομήλικοι και η πορεία τους στο ΠΑΣΟΚ υπήρξε παράλληλη. Επίσης στήριξε παρασκηνιακά τον νέο αρχηγό στις εσωκομματικές διαδικασίες και σε αυτόν πιστώνεται το πολύ καλό ποσοστό που πήρε ο κ. Ανδρουλάκης στην Ηλεία, περιοχή όπου υποτίθεται είχε το προβάδισμα ο βουλευτής Αχαΐας και πρώην Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

Η επιλογή του κ. Κατρίνη, μέχρι πρότινος β’ κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος, για την προεδρία της ΚΟ εκπέμπει και τον αέρα ανανέωσης που θέλει να δώσει ο νέος και νεαρός αρχηγός στο ΚΙΝΑΛ. Προτιμήθηκε, καθώς φαίνεται, από τον αρχαιότερο της ΚΟ, βουλευτή Α’ Αθηνών, Κώστα Σκανδαλίδη στον οποίο προτάθηκε να παραμείνει α’ κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.

Καθήκοντα δεύτερης κοινοβουλευτικής εκπροσώπου αναλαμβάνει η βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία αρχικά στήριξε τον Ανδρέα Λοβέρδο, αλλά στον β’ γύρο τάχθηκε ανοιχτά υπέρ του κ. Ανδρουλάκη.

Για τη θέση γραμματέως της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, στη θέση του βουλευτή Ηρακλείου Βασίλη Κεγκέρογλου, ο οποίος στήριξε δημοσίως τον κ. Παπανδρέου, θα προταθεί η βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...