233
|

Στη φυλακή τρεις από τους έντεκα «Θεματοφύλακες» για τη «σύλληψη» του γυμνασιάρχη

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2021, 08:14

Στη φυλακή τρεις από τους έντεκα «Θεματοφύλακες» για τη «σύλληψη» του γυμνασιάρχη

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2021, 08:14

Από «αστυνόμοι»-«Θεματοφύλακες του Συντάγματος», κρατούμενοι. Στη φυλακή οδηγούνται τρεις από τους έντεκα αυτοαποκαλούμενους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» μετά την απολογία τους για την πρωτοφανή σε θράσος επίθεση και αρπαγή του διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Αιγινίου Πιερίας την περασμένη Παρασκευή. Τον άτυχο γυμνασιάρχη τον άρπαξαν επειδή εφάρμοζε τους κανόνες που έχει θεσπίσει η ελληνική Πολιτεία στο πλαίσιο της εθνικής επιχείρησης ανάσχεσης της διασποράς του κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Thestival, μετά τη μαραθώνια απολογία τους, κρίθηκαν προφυλακιστέοι, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ένας κάτοικος Ημαθίας 66 ετών και δύο ακόμη άνδρες 41 ετών, κάτοικοι Αττικής και Πιερίας αντίστοιχα.

Στους υπόλοιπους συλληφθέντες επιβλήθηκαν περιοριστικά μέτρα, να εμφανίζονται δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, καθώς και απαγόρευση να πλησιάζουν οποιαδήποτε σχολική μονάδα της χώρας σε απόσταση μικρότερη των 500 μέτρων.

Σε δύο από τους οκτώ που αφέθηκαν ελεύθεροι, έναν άνδρα και μία γυναίκα, επιβλήθηκε η καταβολή εγγύησης 2.000 ευρώ

Οι απολογίες των έντεκα κατηγορούμενων ολοκληρώθηκαν έπειτα από περίπου 10 ώρες.

Εξω από το Δικαστικό Μέγαρο Κατερίνης είχαν συγκεντρωθεί γονείς και εκπαιδευτικοί σε ένδειξη αλληλεγγύης στον γυμνασιάρχη που υπέστη την απίστευτη επίθεση από τους «Θεματοφύλακες», και στους άλλου εκπαιδευτικούς και του μαθητές του Γυμνασίου Αιγινίου.

Εκεί όμως, απέναντί τους, βρέθηκαν και υποστηρικτές των συλληφθέντων που δεν δίστασαν να έρθουν σε αντιπαράθεση με τους άλλους συγκεντρωμένους, φωνάζοντας συνθήματα όπως «βασανίζετε τα παιδιά μας», «είμαστε όλοι αγανακτισμένοι» κ.τ.λ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...