195
Το εντυπωσιακό ζαφείρι ζυγίζει 310 κιλά | REUTERS/Dinuka Liyanawatte

Το μεγαλύτερο φυσικό μπλε ζαφείρι εκτέθηκε στη Σρι Λάνκα

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2021, 19:28
Το εντυπωσιακό ζαφείρι ζυγίζει 310 κιλά
|REUTERS/Dinuka Liyanawatte

Το μεγαλύτερο φυσικό μπλε ζαφείρι εκτέθηκε στη Σρι Λάνκα

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2021, 19:28

Το μεγαλύτερο φυσικό μπλε ζαφείρι στον κόσμο, βάρους 310 κιλών, το οποίο βρέθηκε σε ένα λάκκο πολύτιμων λίθων πριν από περίπου τρεις μήνες, εκτέθηκε στη Σρι Λάνκα.

Γεμολόγοι που εξέτασαν το κορούνδιο (οξείδιο του αργιλίου), του οποίου ποικιλία αποτελεί το ζαφείρι, είπαν ότι πρόκειται για ένα από τα πιο σπάνια πετράδια στον κόσμο. Οι διεθνείς οργανισμοί δεν έχουν ακόμη πιστοποιήσει τον πολύτιμο λίθο.

Το ζαφείρι εκτέθηκε στο σπίτι ενός από τους ιδιοκτήτες λάκκων πολύτιμων λίθων στην πόλη Χοράνα, 40 μίλια νότια της πρωτεύουσας της χώρας, Κολόμπο. Μια ομάδα βουδιστών μοναχών έψαλλε ευλογίες για τον πολύτιμο λίθο πριν αποκαλυφθεί.

Η πέτρα βρέθηκε στην πλούσια σε πολύτιμους λίθους περιοχή Ρατναπούρα, όπου οι ντόπιοι είχαν βρει κατά λάθος το μεγαλύτερο σμήνος αστεριών από ζαφείρι στον κόσμο σε μια αυλή σπιτιού.

Η Ρατναπούρα είναι γνωστή ως η πρωτεύουσα των πολύτιμων λίθων της Σρι Λάνκα, η οποία είναι κορυφαίος εξαγωγέας ζαφειριού και άλλων πολύτιμων λίθων.

Η χώρα κέρδισε περίπου μισό δισεκατομμύριο δολάρια μέσω της εξαγωγής πολύτιμων λίθων, διαμαντιών και άλλων κοσμημάτων πέρυσι, δήλωσε ο τοπικός βιομηχανικός σύνδεσμος βιομηχάνων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...