235
|

Σφίγγει ο κλοιός της Δικαιοσύνης για τους «Θεματοφύλακες»

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2021, 14:25

Σφίγγει ο κλοιός της Δικαιοσύνης για τους «Θεματοφύλακες»

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2021, 14:25

Διευρύνεται η εισαγγελική έρευνα που διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με πρωτοβουλία της προϊσταμένης της Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου για τη δράση των αυτοαποκαλούμενων ως «Θεματοφύλακες του Συντάγματος». Μέλη της ομάδας των εν λόγω αρνητών αντιμετωπίζουν ήδη κακουργηματική κατηγορία για την αρπαγή του διευθυντή στο Γυμνάσιο Αιγινίου.

Συγκεκριμένα, με παραγγελία της η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας ζητεί να ερευνηθεί αν η δράση των ομάδων αυτών έχει επεκταθεί και σε περιοχές της πρωτεύουσας και στο πλαίσιο της έρευνας που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, να διερευνηθούν αδικήματα σε βάρος των «Θεματοφυλάκων», όπως διέγερση σε ανυπακοή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ακόμα και εγκληματική οργάνωση.

Επείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τη δράση της ομάδας παρήγγειλε και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Οπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου ανοίγει ποινική έρευνα από την Κρατική Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, με διερευνώμενα αδικήματα αυτά της εγκληματικής οργάνωσης και της κακουργηματικής οπλοκατοχής.

Αφορμή στάθηκε δημοσίευμα της εφημερίδας «Real News», μετά και το πρόσφατο περιστατικό αρπαγής τού διευθυντή Γυμνασίου στο Αιγίνιο Πιερίας.

Σε φωτογραφίες που δημοσίευσε η εφημερίδα, απεικονίζονται συνολικά δέκα άτομα, ντυμένα ομοιόμορφα με στρατιωτική παραλλαγή να κρατούν πολεμικά όπλα (φωτογραφία κάτω).

Δύο εξ αυτών, κατά πληροφορίες της εφημερίδας, είναι εκπαιδευτές, ενώ φέρονται να διατηρούν σχέσεις με την ακροδεξιά- εθνικιστική οργάνωση «Ιερός Λόχος», η έδρα της οποίας βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Γι αυτό άλλωστε, σημείωναν δικαστικές πηγές, αποφασίστηκε η παραπάνω έρευνα να γίνει από την τοπική Εισαγγελία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...