156
Ρώσοι στρατιώτες συμμετέχουν σε ασκήσεις στα σύνορα με την Ουκρανία | REUTERS/Sergey Pivovarov

Οι G7 προειδοποιούν τη Μόσχα για αντίποινα αν επιτεθεί στην Ουκρανία

Protagon Team Protagon Team 12 Δεκεμβρίου 2021, 13:39
Ρώσοι στρατιώτες συμμετέχουν σε ασκήσεις στα σύνορα με την Ουκρανία
|REUTERS/Sergey Pivovarov

Οι G7 προειδοποιούν τη Μόσχα για αντίποινα αν επιτεθεί στην Ουκρανία

Protagon Team Protagon Team 12 Δεκεμβρίου 2021, 13:39

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ομάδας των Επτά (G7) περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών κρατών προειδοποίησαν την Κυριακή τη Ρωσία ότι θα αντιμετωπίσει «μαζικές συνέπειες» αν ο Βλαντίμιρ Πούτιν επιτεθεί στην Ουκρανία, σύμφωνα με σχέδιο δήλωσης που είδε το Reuters.

Στη σύνοδό τους στο Λίβερπουλ, οι αντιπρόσωποι της G7 δήλωσαν πως καταδικάζουν τη στρατιωτική ανάπτυξη της Ρωσίας κοντά στην Ουκρανία και κάλεσαν τη Μόσχα να αποκλιμακώσει την κατάσταση.

«Η Ρωσία δεν θα πρέπει να έχει αμφιβολία ότι περαιτέρω στρατιωτική επίθεση εναντίον της Ουκρανίας θα έχει μαζικές συνέπειες και μεγάλο κόστος», αναφέρεται στο σχέδιο δήλωσης, επιβεβαίωσαν πηγές στην G7.

Η Ρωσία έχει συγκεντρώσει σχεδόν 180.000 στρατιώτες στα σύνορα με την Ουκρανία, αλλά αρνείται ότι σχεδιάζει οποιαδήποτε επίθεση και κατηγορεί την Ουκρανία και τις ΗΠΑ για αποσταθεροποιητική συμπεριφορά, ενώ έχει δηλώσει πως χρειάζεται εγγυήσεις ασφαλείας για τη δική της προστασία.

Η G7 περιλαμβάνει τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, τον Καναδά και τις ΗΠΑ ενώ μετέχει επίσης ένας αντιπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...