227
| Shutterstock

Είχες ατύχημα στο σπίτι σε ώρα τηλεργασίας; Θα αποζημιωθείς

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2021, 17:59
|Shutterstock

Είχες ατύχημα στο σπίτι σε ώρα τηλεργασίας; Θα αποζημιωθείς

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2021, 17:59

Ενας άνδρας ξύπνησε το πρωί και επειδή είχε ήδη αργήσει για τη δουλειά, πήγε κατευθείαν στο γραφείο του, παραλείποντας τον πρωινό καφέ. Στη διαδρομή όμως, έπεσε και χτύπησε άσχημα στη μέση.

Καθώς το περιστατικό συνέβη στη Γερμανία, όπου οι πολίτες συνηθίζουν να έχουν ασφάλεια για τα πάντα, ο εργαζόμενος ζήτησε αποζημίωση, όπως δικαιούται για ατύχημα σε ώρα εργασίας. Με τη μόνη διαφορά, όμως, ότι στον καιρό της πανδημίας, ο χώρος εργασίας του δεν ήταν στο γραφείο αλλά στο σπίτι.

Συγκεκριμένα, το ατύχημα το έπαθε πέφτοντας από τη στριφογυριστή σκάλα που οδηγεί από την κρεβατοκάμαρά του στο γραφείο του, στον κάτω όροφο του διαμερίσματός του.

Η Ασφαλιστική, όμως, αρνήθηκε να του δώσει αποζημίωση και ο άνδρας προσέφυγε στη Δικαιοσύνη. Δύο κατώτερα δικαστήρια διαφώνησαν για το αν το ατύχημα συνέβη «στον δρόμο για τη δουλειά», αλλά το ανώτερο ομοσπονδιακό κοινωνικό δικαστήριο, σύμφωνα με τον Guardian, απεφάνθη ότι καθώς ο εργαζόμενος γλίστρησε στην πρώτη του διαδρομή από το «σπίτι» στο «γραφείο» –και όχι, για παράδειγμα, πηγαίνοντας από το γραφείο στην κουζίνα για να φάει πρωινό– θεωρείται ατύχημα την ώρα που πήγαινε στην εργασία του, και έτσι διέταξε την Ασφαλιστική να του δώσει αποζημίωση.

«Αν η ασφαλισμένη δραστηριότητα (η εργασία) λαμβάνει χώρα στο σπίτι του ασφαλισμένου ή σε άλλη τοποθεσία, καλύπτεται από την ασφάλεια με τον ίδιο τρόπο, σαν να βρισκόταν στα γραφεία της εταιρείας», ανέφερε το δικαστήριο στην απόφασή του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...