248
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος σε φωτογραφία από παλαιότερη κινητοποίηση της Ομοσπονδίας | INTIMEnews

Εισαγγελέας για τις καταγγελίες Γιαννάκου περί «VIP ΜΕΘ» – Πλεύρης: Θα λογοδοτήσει

Protagon Team Protagon Team 9 Δεκεμβρίου 2021, 12:34
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος σε φωτογραφία από παλαιότερη κινητοποίηση της Ομοσπονδίας
|INTIMEnews

Εισαγγελέας για τις καταγγελίες Γιαννάκου περί «VIP ΜΕΘ» – Πλεύρης: Θα λογοδοτήσει

Protagon Team Protagon Team 9 Δεκεμβρίου 2021, 12:34

Μετά τον σάλο που προκάλεσε η καταγγελία από τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλη Γιαννάκο, περί κρατημένων ΜΕΘ για VIP ασθενείς, ήρθε και η παρέμβαση της Εισαγγελίας, προκειμένου να ελεγχθεί η αξιοπιστία των καταγγελλομένων. Είχε προηγηθεί και οργισμένη αντίδραση του υπουργού Υγείας  Θάνου Πλεύρη.

Συγκεκριμένα, από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, δόθηκε εντολή να διερευνηθούν οι δηλώσεις του  προέδρου  της ΠΟΕΔΗΝ, προκειμένου να διακριβωθεί η βασιμότητά τους και να εντοπιστεί αν προκύπτει η διάπραξη του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος.

Ο φάκελος που αφορά τις καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ θα ενταχθεί στο πλαίσιο της προκαταρκτικής που ήδη διενεργείται με αφορμή καταγγελίες για θανάτους ασθενών με κορονοϊό, οι οποίοι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

«Δεν περιμένω την Εισαγγελία. Κινούμαι εγώ και καλώ την εισαγγελέα να ερευνήσει, ο κ. Γιαννάκος θα κληθεί να λογοδοτήσει για τα ψέματα που λένε», είχε δηλώσει νωρίτερα την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Την πλήρη  διερεύνηση των καταγγελιών ζήτησε σε δηλώσεις κατά την περιοδεία του τα  Ιωάννινα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, καλώντας την κυβέρνηση «να δώσει όλα τα στοιχεία και στη Δικαιοσύνη και στη δημοσιότητα.

«Πρώτα από όλα», είπε ο κ. Τσίπρας, «πρέπει να δώσει όλα τα στοιχεία σε σχέση με τον αριθμό των συμπολιτών μας που είναι εκτός ΜΕΘ. Όλα τα στοιχεία σε σχέση με τον αριθμό της θνητότητας των ανθρώπων που είναι διασωληνωμένοι έξω από τις ΜΕΘ. Και να διαλευκάνει μέχρι τέλους, να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο, για περιπτώσεις που μπορεί να υπήρξε προτεραιοποίηση με βάση την ιδιότητα του ασθενούς».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...