363
Η Σάνα Μαρίν μιλά στους δημοσιογράφους σε παλιότερη συνέντευξη | Markku Ulander/Lehtikuva/via REUTERS

Φινλανδία: Βέλη κατά της Σάνα Μαρίν που χόρευε σε κλαμπ ενώ είχε έρθει σε επαφή με κρούσμα

Protagon Team Protagon Team 9 Δεκεμβρίου 2021, 11:03
Η Σάνα Μαρίν μιλά στους δημοσιογράφους σε παλιότερη συνέντευξη
|Markku Ulander/Lehtikuva/via REUTERS

Φινλανδία: Βέλη κατά της Σάνα Μαρίν που χόρευε σε κλαμπ ενώ είχε έρθει σε επαφή με κρούσμα

Protagon Team Protagon Team 9 Δεκεμβρίου 2021, 11:03

«Συγγνώμη» από τον φινλανδικό λαό ζήτησε η πρωθυπουργός Σάνα Μαρίν, επειδή χόρευε σε κλαμπ «μέχρι πρωίας», ενώ είχε έρθει σε επαφή με άτομο θετικό στον κορονοϊό.

Η 36χρονη Μαρίν αναγκάστηκε να απολογηθεί καθώς δέχθηκε σφοδρή κριτική, ενώ τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση είπαν ότι έκανε «σοβαρό λάθος».

Η πρωθυπουργός βρήκε τον μπελά της όταν ένα κουτσομπολίστικο περιοδικό δημοσίευσε φωτογραφίες της να χορεύει σε νυχτερινό κλαμπ μαζί με τον σύζυγό της, το βράδυ του Σαββάτου, μέχρι τις 4 το πρωί. Λίγες ώρες νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησής της, Πέκα Χααβίστο, είχε βγει θετικός στον SARS-CoV-2, με τον οποίο είχε έρθει σε επαφή.

«Ο σύζυγός μου και εγώ είχαμε βγει για φαγητό, για ψώνια στην πόλη, συναντηθήκαμε με φίλους και περάσαμε ένα βράδυ απολαμβάνοντας την νυχτερινή ζωή», έγραψε η Μαρίν στο Facebook.

Πρόσθεσε ότι ένας αξιωματούχος της είχε πει ότι σύμφωνα με το πρωτόκολλο της χώρας για τον κορονοϊό, δεν χρειαζόταν να μπει σε καραντίνα.

«Θα έπρεπε να κρίνω καλύτερα και να διπλοτσεκάρω τις οδηγίες που μου έδωσε. Λυπάμαι πολύ που δεν σκέφτηκα να το κάνω», είπε.

Οπως ήταν φυσικό, τα κόμματα της αντιπολίτευσης της επιτέθηκαν επειδή παραβίασε τις επίσημες οδηγίες για την Covid και δεν διάβασε ένα μήνυμα στο κινητό της που την προειδοποιούσε ότι πρέπει να μπει σε καραντίνα.

Εμμέσως την επέκρινε και η υπουργός Οικονομικών, που είπε ότι το βράδυ που πήρε το ίδιο μήνυμα, «ευτυχώς» ήταν σπίτι και ακύρωσε τα σχέδιά της για την επόμενη ημέρα.

Η Φινλανδία τα έχει πάει πολύ καλύτερα από ό,τι άλλες χώρες με τον κορονοϊό. Σε πληθυσμό 5,5 εκατομμυρίων, έχει μόλις 1.384 θανάτους και 196.000 καταγεγραμμένα κρούσματα. Ομως, το τελευταίο διάστημα παρουσιάζει ρεκόρ 308 κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους.

Οταν διορίστηκε πρωθυπουργός, το 2019, η Μαρίν ήταν η νεότερη αξιωματούχος στον κόσμο, σε αυτή τη θέση. Εχει γίνει στόχος κριτικής για πάρτι στο σπίτι της και για αναρτήσεις της στα social media, στα οποία ποζάρει με φίλους ή φέρεται να προωθεί αξεσουάρ μόδας.

Τον Οκτώβριο, απάντησε στους επικριτές της στο Instagram με ένα φινλανδικό ποπ τραγούδι, οι στίχοι του οποίου προτρέπουν τον ακροατή να ρίξει τους τόνους και «να χαλαρώσει».

Η ίδια δήλωσε σε συνέντευξή της: «Είμαι εκπρόσωπος της νεότερης γενιάς και αυτό αντικατοπτρίζεται στον τρόπο που κάνω τη δουλειά μου και στο πώς ζω».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...