• Οταν ο Βενιζέλος ευχαρίστησε δημοσίως τον Παπανδρέου

    Λίγο να έχεις μελετήσει τα πασοκικά δράματα, ξέρεις ότι Βαγγέλης Βενιζέλος και Γιώργος Παπανδρέου είναι δύο πρόσωπα που αν βρεθούν στον ίδιο χώρο μπορεί να παράγουν ηλεκτρικό ρεύμα για μια μικρή πόλη.

     

    Μόνο να θυμηθείς ότι τον Ιανουάριο του 2015 και αφού ο κ. Παπανδρέου είχε δημιουργήσει και κατεβεί στις εκλογές με το ατυχές ΚΙΔΗΣΟ, ο κ. Βενιζέλος τον είχε κατηγορήσει ως προσωπικά υπεύθυνο για τα ιστορικά χαμηλά του ΠΑΣΟΚ και το όνειδος της τρίτης θέσης της Χρυσής Αυγής και ο κ. Παπανδρέου του είχε απαντήσει ότι «όσοι συνεργάστηκαν με τον Μπαλτάκο, να μη μιλούν για ευθύνες σχετικά με την τρίτη θέση της Χρυσής Αυγής», καταλαβαίνεις το πρόβλημα.

     

    Γι’ αυτό και εντυπωσιάζει αυτό που συνέβη μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες στη ραδιοφωνική συχνότητα του ΣΚΑΪ.

     

    Πρώτα ο κ. Παπανδρέου, μιλώντας την Τετάρτη στην εκπομπή «Τα Παιδιά της Αλλαγής» με τους Μαρία Αναστασοπούλου και Γιάννη Κολοκυθά, φάνηκε σαν να κάνει μια κίνηση αβροφροσύνης προς τον κ. Βενιζέλο, ανοίγοντας μια πόρτα για ενδεχόμενη επιστροφή του –«έχουμε συγκρουστεί στο παρελθόν, αλλά αναγνωρίζω ότι έχει κάνει έργο και στη Βουλή και νομίζω ότι μπορεί και πάλι να κάνει». 

     

    Και έπειτα ο κ. Βενιζέλος, κληθείς να σχολιάσει αυτή τη δήλωση, στην εκπομπή «Ημερολόγιο» του Παύλου Τσίμα, απάντησε:

     

    «Τον ευχαριστώ, δεν το είχα ακούσει αυτό. Ευχαριστώ, το βρίσκω πολύ ευγενικό εκ μέρους του και τον ευχαριστώ διότι δεν μπορώ να κάνω τη στιγμή αυτή τίποτα άλλο. Δεν θέλω να πω τίποτα άλλο για τα θέματα αυτά, νομίζω ότι οι πολίτες, οι οποίοι ενδιαφέρονται, έχουν γνώση, μνήμη, ικανότητα και θα κάνουν την επιλογή που εκτιμούν ότι θα βοηθήσει την παράταξη και τον τόπο, γιατί οι παρατάξεις υπάρχουν χάριν της πατρίδος, δεν υπάρχουν ως αυτοσκοπός».

  • Η Αθηνά Λινού με τη σημαία του ΠΑΣΟΚ στην ομιλία του Παπανδρέου στο Θησείο

    Μια που πιάσαμε τα πασοκικά, να πούμε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έδωσε μια ομιλία την Τετάρτη στο Θησείο, όπου μαζεύτηκε, λένε, αρκετός κόσμος παρά το κρύο.

     

    Παρόντες ήταν και βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής και άλλες προσωπικότητες, ήταν όμως και η Αθηνά Λινού, η  καθηγήτρια Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, από τα πρόσωπα της πανδημίας, η οποία έδειξε ιδιαίτερο ενθουσιασμό καθώς κράδαινε και μια σημαία του ΠΑΣΟΚ.

     

    Οπως ανέφεραν τα parapolitika.gr, που δημοσίευσαν και τις σχετικές φωτογραφίες, η κυρία Λινού συνομίλησε με τον βουλευτή Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ Γιώργο Καμίνη και πόζαρε με τον υποψήφιο βουλευτή Μιχάλη Καρχιμάκη.

    Η κυρία Λινού ήταν πάντα «παπανδρεϊκιά». Ηταν εξάλλου υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Β’ Αθηνών το 2009, όταν ο κ. Παπανδρέου εξελέγη Πρωθυπουργός.

     

    Αλλά είναι και αυτήν που πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας για υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής.

     

    Και να θες να αγιάσεις…

  • Ο Ρότσα δηλώνει υποστηρικτής του Τσίπρα αλλά κάπου τα έχει μπερδέψει

    Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα, γνωστός άλλοτε ως Μπουμπλής, παλαιά δόξα του Παναθηναϊκού, είναι τα τελευταία χρόνια προπονητής  στον Θεσπρωτό, μια από τις ανερχόμενες δυνάμεις του ηπειρώτικου ποδοσφαίρου. Επίσης είναι Αργεντινός και έτσι έδωσε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην  Puntal. εφημερίδα που κυκλοφορεί στο Ρίο Κουάρτο, στην Κόρδοβα.

     

    Ο κ. Ρότσα μίλησε για ποδόσφαιρο, αλλά όχι μόνον. Ρωτήθηκε για το πώς βίωσε την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, δεδομένου ότι η Αργεντινή έχει υποφέρει και αυτή ακόμα και με πάγωμα των καταθέσεων –το περιβόητο «κοραλίτο». Και κάπου εκεί εξέφρασε τη στήριξή του στον Αλέξη Τσίπρα.

     

    Είπε ο 67χρονος προπονητής: «Για μένα είναι μία παγκόσμια αλυσίδα. Είχαμε κι εμείς μία βάρβαρη κρίση, σαν το “κοραλίτο”, το 2015. Θυμάμαι που ήμουν σε ένα νησί σε τεχνική σχολή και ξαφνικά έκλεισαν οι τράπεζες. Θυμήθηκα το 2001 τι είχε συμβεί στην Αργεντινή, παρόλο που δεν ήμουν εκεί. Εδώ (στην Ελλάδα) ήταν πολύ μεγάλο, αν και η διαφορά με την Αργεντινή είναι ότι ανήκουμε στην Ευρωπαϊκή Ενωση και υπάρχουν πολλά οφέλη. Δεν υπάρχει πληθωρισμός, υπάρχει ένα ισχυρό νόμισμα όπως το ευρώ και υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που συνέβη στην Αργεντινή. Στη συνέχεια ήρθε η αλλαγή στην κυβέρνηση, ήρθε ένας αριστερός Πρωθυπουργός. Εγώ είμαι με τον Αλέξη Τσίπρα, τον προηγούμενο Πρωθυπουργό, ο οποίος είχε μαζί του τον ελληνοαργεντινό υπουργό Άμυνας, Κώστα Ησυχο. Άντεξαν, έκαναν μεταρρυθμίσεις και έσωσαν την κατάσταση».

     

    Βέβαια κάπου τα έχει μπερδέψει ο κ. Ρότσα. Ας πούμε, ο κ. Τσίπρας δεν ήρθε μετά το ελληνικό «κοραλίτο» για να σώσει την κατάσταση, αλλά ήταν αυτός που το προκάλεσε με τις απίστευτες παλινωδίες της Πρώτης Φοράς Αριστερά και το ανόητο δημοψήφισμα που οδήγησε μεταξύ άλλων στα capital controls του ’15. Επίσης, τα μεγάλα οφέλη του ευρώ που διαπιστώνει θα μπορούσε να τα πει πρώτα στον Ελληνοαργεντινό Κώστα Ησυχο και στους άλλους πολιτικούς αστέρες του πρώτου ΣΥΡΙΖΑ (και νυν της Λαϊκής Ενότητας) που ζητούν έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

     

    Αλλά το πολιτικό βέρτιγκο του κ. Ρότσα δεν είναι τόσο σοβαρό. Εδώ ο ίδιος ο κ. Τσίπρας έλεγε στη Βουλή «μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή»…




text
  • Στάζουν σταθμοί του μετρό. Τα δάκρυα συγκίνησης των Θεσσαλονικιών είναι


    30 Νοεμβρίου 2024, 22:08