315
|

Λοβέρδος: «Μιλώ για υπερδιπλασιασμό των ποσοστών – γίνεται!»

Protagon Team Protagon Team 15 Νοεμβρίου 2021, 12:03

Λοβέρδος: «Μιλώ για υπερδιπλασιασμό των ποσοστών – γίνεται!»

Protagon Team Protagon Team 15 Νοεμβρίου 2021, 12:03

«Το 45% των Ελλήνων δηλώνουν ότι θα ξαναψήφιζαν ΠΑΣΟΚ. Το 49% ΝΔ. Και μόλις 38% ΣΥΡΙΖΑ. Μιλώ για υπερδιπλασιασμό ποσοστών. Γίνεται!». Αυτό ήταν το μήνυμα του Ανδρέα Λοβέρδου τη Δευτέρα, σχολιάζοντας την πρόσφατη δημοσκόπηση της Metron Analysis, που εκτίμησε τα όρια της εκλογικής επιρροής του Κινήματος Αλλαγής στο 45%.

Στη συνέντευξή του, πάντως, στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα», ο κ. Λοβέρδος, βουλευτής και υποψήφιος για την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ, είπε ότι «δεν στηρίζομαι στις δημοσκοπήσεις οι οποίες βέβαια είναι μια ένδειξη» –η έρευνα της Metron Analysis έδειξε ότι μεταξύ εκείνων που σκοπεύουν να ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου, έρχεται τρίτος, πίσω από τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Γι’ αυτό και πρόσθεσε ότι η μεγάλη συμμετοχή μπορεί να τσακίσει τους μηχανισμούς από τους οποίους όλα τα κόμματα υποφέρουν. «Κοινωνία ή μηχανισμοί; Κοινωνία. Πολλοί πολίτες ή λίγοι μηχανισμοί; Πολλοί πολίτες. Αυτό είναι το μεγάλο δίλημμα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος, ο οποίος υπογράμμισε: «Κατεβαίνω για να είμαι νικητής»,

Για τα δημοσκοπικά ευρήματα που «δείχνουν» δυναμική στο Κίνημα Αλλαγής, ο κ. Λοβέρδος  εκτίμησε ότι αποτυπώνεται η συγκίνηση των πολιτών από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά, αλλά έχει και πολιτικά χαρακτηριστικά, και ότι η τάση αυτή θα «χαθεί» εάν οι υποψήφιοι ξεκινούν να «διαδικασιολογούν» ή να τσακώνονται.

Για το ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων, ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι μεταξύ των πέντε υπάρχει συμφωνία για τη διεξαγωγή ενός ανοιχτού διαλόγου, αλλά υπάρχει και ο δισταγμός μιας υποψηφιότητας μπροστά στον διάλογο, «που δεν το θεωρώ καλό». Ως γνωστόν, ο μόνος που διαφωνεί με μια τηλεμαχία είναι ο κ. Παπανδρέου.

Ο κ. Λοβέρδος χαρακτήρισε τις επιστολές των πέντε υποψηφίων ως μια μορφή «ευγενικής άσκησης πίεσης» για να προσέλθει ο έκτος υποψήφιος στον διάλογο.

Πρόσθεσε ότι πάντα υπάρχουν όροι στη διεξαγωγή ενός ντιμπέιτ και ότι ο ίδιος πρότεινε οι υποψήφιοι να είναι όρθιοι. «Σε όλο τον κόσμο οι συζητήσεις έχουν κανόνες. Σε όλο τον κόσμο, όμως, οι συζητήσεις γίνονται», τόνισε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...