298
Ενας από τους κινητούς στόχους που έχουν κατασκευάσει οι Κινέζοι, πανομοιότυπος με πλοίο του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού | Satellite Image ©2021 Maxar Technologies/Handout via REUTERS

Εντόπισαν ακριβή αντίγραφα αμερικανικών πολεμικών σκαφών στην έρημο της Κίνας

Protagon Team Protagon Team 9 Νοεμβρίου 2021, 10:51
Ενας από τους κινητούς στόχους που έχουν κατασκευάσει οι Κινέζοι, πανομοιότυπος με πλοίο του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού
|Satellite Image ©2021 Maxar Technologies/Handout via REUTERS

Εντόπισαν ακριβή αντίγραφα αμερικανικών πολεμικών σκαφών στην έρημο της Κίνας

Protagon Team Protagon Team 9 Νοεμβρίου 2021, 10:51

Ομοιώματα αμερικανικών πολεμικών πλοίων έχουν κατασκευάσει οι Κινέζοι στη βορειοδυτική έρημο της χώρας, για «προπόνηση» των ενόπλων δυνάμεών τους, όπως αποκάλυψαν δορυφορικές φωτογραφίες.

Οι Κινέζοι συνεχίζουν να αναβαθμίζουν τις ένοπλες δυνάμεις και τον εξοπλισμό τους τα τελευταία χρόνια, προκαλώντας ανησυχία στις γειτονικές χώρες και στις ΗΠΑ, καθώς η ένταση κλιμακώνεται, κυρίως στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας και την Ταϊβάν.

Στις φωτογραφίες φαίνονται τα ομοιώματα ενός αεροπλανοφόρου και ενός αντιτορπιλικού στη μέση της ερήμου, πάνω σε ράγες, που οδηγούν σε στρατιωτική εγκατάσταση.

Σύμφωνα με την εταιρεία Maxar, τα ομοιώματα βρίσκονται στη Ρουκιάνγκ, επαρχία της ερήμου Τακλαμακάν, στη βορειοδυτική περιοχή Σιντζιάνγκ.

Το ανεξάρτητο Ναυτικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ δήλωσε ότι τα ομοιώματα χρησιμοποιούνται ως στόχοι του κινεζικού απελευθερωτικού στρατού.

Ειδικοί αναγνώρισαν οπλικά συστήματα και άλλες λεπτομέρειες πάνω στα ομοιώματα.

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι «δεν γνωρίζει» τίποτα για τις φωτογραφίες.

Ομοίωμα του αμερικανικού πλοίου πάνω σε ράγες που οδηγούν σε στρατιωτική εγκατάσταση στην μέση της ερήμου

Στο μεταξύ, οι Κινέζοι εξακολουθούν να πραγματοποιούν υπερπτήσεις νοτιοδυτικά της Ταϊβάν, για εκφοβισμό και επίδειξη ισχύος.

Οι νέες φωτογραφίες προκάλεσαν εκ νέου ανησυχία στους Αμερικανούς και τους συμμάχους τους, για το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου ανάμεσα στις δύο υπερδυνάμεις.

Σύμφωνα με έκθεση του Πενταγώνου, η Κίνα αυξάνει την πυρηνική της δύναμη πολύ πιο γρήγορα από ό,τι είχαν προβλέψει οι Αμερικανοί πριν από ένα χρόνο.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο κινεζικός στρατός ενισχύεται με στόχο να κερδίσει ενδεχόμενο πόλεμο κατά των ΗΠΑ.

Το κινεζικό ναυτικό προσθέτει συνεχώς νέα πλοία στο δυναμικό του, συγκεντρώνοντάς τα στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, το στρατηγικό πέρασμα στον δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό, το οποίο το Πεκίνο διεκδικεί ολόκληρο, παρ’ όλο που περιβάλλεται από πολλές χώρες.

Την ίδια στιγμή, οι ΗΠΑ έχουν σε πολλά σημεία της Γης ναυτική παρουσία: στον Ειρηνικό και τον Ινδικό Ωκεανό, τον Περσικό Κόλπο, τη Μεσόγειο και αλλού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...