174
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κατά τη συνάντησή του με τον Τζο Μπάιντεν στις 25 Οκτωβρίου | Facebook/Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος

Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο – Ρώτησε για την υγεία του

Protagon Team Protagon Team 9 Νοεμβρίου 2021, 08:42
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κατά τη συνάντησή του με τον Τζο Μπάιντεν στις 25 Οκτωβρίου
|Facebook/Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος

Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο – Ρώτησε για την υγεία του

Protagon Team Protagon Team 9 Νοεμβρίου 2021, 08:42

Προσωπικό ενδιαφέρον για την κατάσταση της υγείας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου έδειξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Ο αμερικανός πρόεδρος τηλεφώνησε αργά τη Δευτέρα (ώρα Τουρκίας και Ελλάδας) στον Οικουμενικό Πατριάρχη για να του ευχηθεί περαστικά και να μάθει τα τελευταία νέα για την υγεία του, ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στις ΗΠΑ, ο κ. Βαρθολομαίος είχε υποβληθεί σε επέμβαση για την τοποθέτηση στεντ.

Ο Τζο Μπάιντεν αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψή του στο Βατικανό, λέγοντας ότι είδε πάνω στο γραφείο του Πάπα Φραγκίσκου μια φωτογραφία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον πάπα. Οι δύο εκκλησιαστικοί ηγέτες είχαν συναντηθεί τον Σεπτέμβριο.

Από την πλευρά του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε τον Τζο Μπάιντεν για τη συνάντηση στον Λευκό Οίκο και για το ενδιαφέρον που έδειξε για τα θέματα που απασχολούν το Πατριαρχείο. Κλείνοντας, ο αμερικανός πρόεδρος είπε ότι οι δίαυλοι της επικοινωνίας θα διατηρηθούν ανοιχτοί και ότι παραμένει πρόθυμος να βοηθήσει στη διαχείριση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ο κ. Βαρθολομαίος αναχώρησε το μεσημέρι της Κυριακής από τη Νέα Υόρκη με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...