194
Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σε πρόσφατη ενημέρωση για τα νέα μέτρα στους ανεμβολίαστους (φωτογραφία αρχείου) | Intime

Πλεύρης: Να γίνει έρευνα για τους γυναικολόγους που αποτρέπουν εγκύους από τον εμβολιασμό

Protagon Team Protagon Team 4 Νοεμβρίου 2021, 14:59
Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σε πρόσφατη ενημέρωση για τα νέα μέτρα στους ανεμβολίαστους (φωτογραφία αρχείου)
|Intime

Πλεύρης: Να γίνει έρευνα για τους γυναικολόγους που αποτρέπουν εγκύους από τον εμβολιασμό

Protagon Team Protagon Team 4 Νοεμβρίου 2021, 14:59

Με αφορμή τον πρόσφατο θάνατο μιας εγκύου από την Κατερίνη (εδώ) από κορονοϊό, αλλά και τη βαριά νόσηση και διασωλήνωση εγκύου στο νοσοκομείο της Λάρισας, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ζήτησε την Πέμπτη από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ), να διερευνήσει τις καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες κάποιοι ιατροί-γυναικολόγοι απέτρεψαν και αποτρέπουν ασθενείς τους, εγκύους, από το να εμβολιαστούν για τη λοίμωξη Covid-19.

Ο υπουργός, σε επιστολή του προς τον ΠΙΣ, ζητεί οι Ιατρικοί Σύλλογοι που είναι τα μέλη του, να επιληφθούν του θέματος και να κρίνουν εάν τέτοιας φύσεως ιατρικές συμβουλές αντιστρατεύονται τους κανόνες της ιατρικής επιστήμης και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία ασθενών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Protagon, o ΠΙΣ έχει ήδη έρθει σε επικοινωνία με τους τοπικούς ιατρικούς συλλόγους, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία της έρευνας, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αποσταλούν και οι επίσημες επιστολές.

Στην περίπτωση που αποκαλυφθεί ότι υπάρχουν γιατροί που αποτρέπουν τις εγκύους από τον εμβολιασμό, ο οποίος συστήνεται από το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού, θα παραπεμφθούν στο πειθαρχικό.

Ωστόσο, ειδικά για τις περιπτώσεις που η συμβουλή του γιατρού είναι αντίθετη στους κανόνες της ιατρικής και έχει προκαλέσει θάνατο της εγκύου, ενδέχεται να παραπεμφθεί σε ποινική διαδικασία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...