199
Η αυξημένη ρευστότητα προκαλεί έντονη κινητικότητα στην αγορά ακινήτων | ΙΝΤΙΜΕ / ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ

Φθηνά στεγαστικά δάνεια με «κλειδωμένη» δόση για πάντα!

Protagon Team Protagon Team 31 Οκτωβρίου 2021, 15:35
Η αυξημένη ρευστότητα προκαλεί έντονη κινητικότητα στην αγορά ακινήτων
|ΙΝΤΙΜΕ / ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ

Φθηνά στεγαστικά δάνεια με «κλειδωμένη» δόση για πάντα!

Protagon Team Protagon Team 31 Οκτωβρίου 2021, 15:35

Ενα δάνειο με χαμηλό επιτόκιο είναι πάντα σημαντικό δέλεαρ για κάποιον που θέλει να αποκτήσει ακίνητο, πολλώ δε μάλλον, όταν αυτό το επιτόκιο βρίσκεται σε ιστορικό χαμηλό για την Ελλάδα και ταυτόχρονα του παρέχεται η δυνατότητα να «κλειδώσει» σε αυτό το επίπεδο μέχρι την ολοκλήρωση της δανειακής σύμβασης, ακόμα, δηλαδή, και έπειτα από 20 χρόνια.

Κατά συνέπεια, το 40% έως 90% (ανάλογα με την τράπεζα) των στεγαστικών δανείων που χορηγούνται το τελευταίο διάστημα είναι με σταθερό επιτόκιο, όπως αναφέρει η «Καθημερινή της Κυριακής».

Τραπεζικοί παράγοντες κάνουν λόγο για ένα «παράθυρο ευκαιρίας», και πως να είναι αλλιώς, όταν το κυμαινόμενο επιτόκιο αρχίζει από 2,30% και το 20ετές σταθερό κοντά στο 2,80%, διαφορά μάλλον ασήμαντη όταν εξασφαλίζεται σταθερή δόση, ό,τι και αν προκύψει στο μέλλον. Δεν είναι μυστικό, άλλωστε, ότι οι πληθωριστικές τάσεις που καταγράφονται τους τελευταίους μήνες έχουν φέρει στο τραπέζι της ΕΚΤ εισηγήσεις για περιορισμό της ρευστότητας και αύξηση των επιτοκίων.

«Τα σταθερά επιτόκια στη στεγαστική πίστη είχαν επικρατήσει πολλές δεκαετίες πριν, όταν τα επιτόκια των ελληνικών τραπεζών ήταν σε διψήφιο ποσοστό», σημειώνει στην εφημερίδα η Ευγενία Τζώρτζη και υπενθυμίζει ότι «εγκαταλείφθηκαν ουσιαστικά ως πρώτη επιλογή με την είσοδο της χώρας μας στο ευρώ, που σηματοδότησε τη ραγδαία αποκλιμάκωση των ελληνικών επιτοκίων».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...