H ιστορία που περιέγραψε το πρωί της Πέμπτης ο ΣΚΑΪ προβληματίζει –και μάλιστα προβληματίζει διπλά. Πρώτον, διότι δείχνει το βάθος της άρνησης της επιστήμης στη χώρα –το ότι σκηνικό της ιστορίας είναι η Θεσσαλονίκη ίσως να είναι συμπτωματικό, ίσως και όχι, δεδομένων των εξαιρετικά χαμηλών ποσοστών εμβολιασμού στην πόλη. Και δεύτερον, διότι επιβεβαιώνει ότι πάνω σε αυτό το κύμα άρνησης, εν προκειμένου του κορονοϊού, των εμβολίων και της αναγκαιότητας χρήσης μάσκας, έχει χτιστεί μια φάμπρικα αγωγών.
Οπως ανέφερε λοιπόν ο ΣΚΑΪ, αρνητής πήγε σε κομμωτήριο χωρίς ραντεβού και ζήτησε να κουρευτεί χωρίς να φορέσει μάσκα. Σε μια άλλη περίπτωση, ένας αρνητής είχε ζητήσει να τον κουρέψει… ανεμβολίαστη κομμώτρια.
Η ιδιοκτήτρια του κομμωτηρίου στη Θεσσαλονίκη είπε ότι επειδή στην πρώτη περίπτωση αρνήθηκαν να τον κουρέψουν, ο αρνητής άρχισε να τους απειλεί ότι θα φωνάξει την αστυνομία. Στη συνέχεια έκανε μήνυση και αγωγή ζητώντας 10.000 ευρώ. Στην αγωγή του καταγγέλλει ότι η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης αρνήθηκε να τον εξυπηρετήσει και προσπάθησε να του επιβάλει «βασανισμό»!
Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, υπάρχει μια μεγάλη συζήτηση τελευταία για το αν οι δικηγόροι που δέχονται να υπογράψουν τέτοιες παρελκυστικές αγωγές ενεργούν πέραν των ορίων του λειτουργήματός τους και αν θα πρέπει να ενεργοποιηθούν τα πειθαρχικά όργανα των κατά τόπων Δικηγορικών Συλλόγων. Εξάλλου, ακόμα και ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας (άρθρο 205) προβλέπει και χρηματικές ποινές για αβάσιμες αγωγές ή για μη τήρηση των χρηστών ηθών και της καλής πίστης.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News