274
O Κυριάκος Μητσοτάκης στην επίσκεψή του στο hub της Pfizer στη Θεσσαλονίκη | INTIMENEWS/ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Μητσοτάκης: Δράμα να χάνονται καθημερινά 40 άνθρωποι – θα είχαν σωθεί αν έκαναν το εμβόλιο

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2021, 13:52
O Κυριάκος Μητσοτάκης στην επίσκεψή του στο hub της Pfizer στη Θεσσαλονίκη
|INTIMENEWS/ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Μητσοτάκης: Δράμα να χάνονται καθημερινά 40 άνθρωποι – θα είχαν σωθεί αν έκαναν το εμβόλιο

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2021, 13:52

Κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων της Pfizer, ο Πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα πολύ χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στη Βόρεια Ελλάδα, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Η Θεσσαλονίκη, η οποία σήμερα φιλοξενεί έναν πρωτοπόρο στη μάχη κατά της COVID, οφείλει να τον τιμήσει, καλύπτοντας την καθυστέρηση που δυστυχώς παρουσιάζει μαζί με την υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα στους εμβολιασμούς».

«Ολα τα στοιχεία δείχνουν, και το έχουμε πει με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, ότι οι ανεμβολίαστοι σήμερα είναι οι πρώτοι στόχοι του κορονοϊού. Τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά», επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οπότε «ας κάνουμε βίωμά μας αυτό για το οποίο μίλησε και ο [CEO της Pfizer] Αλμπερτ [Μπουρλά], “πρώτα η επιστήμη”. Να δώσουμε τον λόγο πραγματικά στους επιστήμονές μας, οι οποίοι με κάθε τρόπο μας λένε ότι πρέπει να εμβολιαστούμε για να μπορέσουμε πρώτα και πάνω από όλα να είμαστε εμείς ασφαλείς».

Γιατί σήμερα, δυστυχώς –συνέχισε– στη χώρα μας πεθαίνουν ακόμη καθημερινά 20, 30, 40 άνθρωποι, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι ανεμβολίαστοι.

«Δεν είναι απλά κρίμα, είναι ένα δράμα», παρατήρησε χαρκατηριστικά ο Πρωθυπουργός, διότι, όπως τόνισε, «πάρα πολλοί από αυτούς τους θανάτους θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν κάναμε την πολύ απλή κίνηση, την απλή επιλογή, να πάμε έστω και τώρα να εμβολιαστούμε», και στο σημείο αυτό σημείωσε ότι και ο ίδιος, αμέσως μετά την εκδήλωση στο hub της Pfizer, με το που επιστρέψει στην Αθήνα, θα κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου.

«Εγώ προσωπικά, φεύγοντας από εδώ, θα πάω να κάνω την τρίτη  δόση του εμβολίου, όπως μου υποδεικνύουν οι ειδικοί. Και αυτό το δώρο της επιστήμης στον άνθρωπο δεν πρέπει να το αφήσουμε αναξιοποίητο», κατέληξε στη σχετική αναφορά του για την εμβολιαστική κάλυψη της χώρας ο Πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...