298
Οσον αφορά την πλατφόρμα freedom pass data, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης έκανε γνωστό ότι ήδη έχουν γίνει 14.000 αιτήσεις και έχουν πιστωθεί τα 50 GB σε 11.000 παιδιά | SOOC/ George Vitsaras

Πιερρακάκης: Ψηφιακά η ανανέωση των διαβατηρίων σε λίγες εβδομάδες

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2021, 10:38
Οσον αφορά την πλατφόρμα freedom pass data, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης έκανε γνωστό ότι ήδη έχουν γίνει 14.000 αιτήσεις και έχουν πιστωθεί τα 50 GB σε 11.000 παιδιά
|SOOC/ George Vitsaras

Πιερρακάκης: Ψηφιακά η ανανέωση των διαβατηρίων σε λίγες εβδομάδες

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2021, 10:38

Ψηφιακά θα γίνεται μέχρι τα τέλη του έτους η ανανέωση των διαβατηρίων, όπως έκανε γνωστό σε δηλώσεις του το πρωί τη Τρίτης, στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, προαναγγέλλοντας μία ακόμη ψηφιακή υπηρεσία που βάζει τέλος στη γραφειοκρατική ταλαιπωρία των πολιτών.

Οπως είπε ο κ. Πιερρακάκης, η ψηφιακή ανανέωση των διαβατηρίων είναι πλέον θέμα μερικών εβδομάδων, όπως θέμα χρόνου είναι και το γνήσιο της υπογραφής μέσω gov.gr, έτσι ώστε να αποσυμφορηθούν και τα αστυνομικά τμήματα.

Στην αναφορά του στην εφαρμογή MyHealth, ο υπουργός επανέλαβε ότι παρέχει στους πολίτες πλήρη πρόσβαση στο ιστορικό των ιατρικών συνταγών και παραπεμπτικών τους.

«Την πιστεύουμε πολύ ως εφαρμογή, γιατί ο φάκελος υγείας πρέπει να γίνει ψηφιακός. Στο σύστημα της συνταγογράφησης είχαν πρόσβαση μόνο οι γιατροί. Δεν είχαμε όμως εμείς πρόσβαση στα δεδομένα μας. Πλέον όμως έχουμε μέσω αυτής της εφαρμογής. Δημιουργήσαμε αυτή την εφαρμογή για να βλέπει ο κάθε πολίτης όχι μόνο τη συνταγογράφηση του, αλλά και να λαμβάνει ιατρικές βεβαιώσεις. Οποιος για παράδειγμα χρειαστεί βεβαίωση για το γυμναστήριο, μπορεί να τη βρει εκεί», ανέφερε ενδεικτικά.

«Είναι πολύ σπουδαίο για το ΕΣΥ να έχει αυτόν τον φάκελο και για τους πολίτες να έχουν ιδιοκτησία στα πράγματα που τους αφορούν», τόνισε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι δεν τίθεται ζήτημα ασφαλείας, καθώς υπάρχουν οι απαραίτητες δικλίδες.

Στην πορεία, είπε, θα προστεθούν στην εφαρμογή στοιχεία σχετικά με τις εξετάσεις που έχουν γίνει σε διαγνωστικά κέντρα και νοσοκομεία.

Οσον αφορά την πλατφόρμα freedom pass data, ο υπουργός έκανε γνωστό ότι ήδη έχουν γίνει 14.000 αιτήσεις και έχουν πιστωθεί τα 50 GB σε 11.000 παιδιά!

Τέλος, για τον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας των 50 και άνω με την τρίτη, αναμνηστική δόση, ο κ. Πιερρακάκης είπε ότι 130.000 πολίτες έσπευσαν να εμβολιαστούν, ενώ ακόμη και όσοι δεν έχουν ψηφιακές δεξιότητες μπορούν να απευθύνονται για το ραντεβού τους στα φαρμακεία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...