164
| Twitter/Michael Linhart

Υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας ο Μίχαελ Λίνχαρτ, άλλοτε πρεσβευτής στην Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2021, 09:24
|Twitter/Michael Linhart

Υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας ο Μίχαελ Λίνχαρτ, άλλοτε πρεσβευτής στην Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2021, 09:24

Το ντόμινο αλλαγών που προκάλεσε στην κεντρική πολιτική σκηνή της Αυστρίας η παραίτηση του Σεμπάστιαν Κουρτς από την καγκελαρία –λόγω της γνωστής πλέον εμπλοκής του σε σκάνδαλο χειραγώγησης των ΜΜΕ– έφερε και ανακατατάξεις στην αυστριακή διπλωματία.

Καθώς τον 35χρονο Κουρτς διαδέχεται ως καγκελάριος ο υπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ –και η νέα κυβέρνηση ορκίζεται εντός της Δευτέρας–, τη θέση του επικεφαλής της αυστριακής διπλωματίας επελέγη να αναλάβει ο εδώ και τρία χρόνια πρεσβευτής της χώρας στη Γαλλία, Μίχαελ Λίνχαρτ.

Ο Λίνχαρτ όμως είναι μια ειδική περίπτωση: διπλωμάτης καριέρας που υπηρέτησε ως σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής τού εμβληματικού για την αυστριακή συντηρητική παράταξη, καγκελαρίου Βόλφγκανγκ Σούσελ (2000-2007), είχε διατελέσει πρεσβευτής της Αυστρίας στην Ελλάδα από το 2007 ως το 2012. Το επίσης ενδιαφέρον είναι ότι γεννήθηκε το 1958 στην Αγκυρα.

Ο Λίχναρντ θα ορκιστεί στην ίδια τελετή με τον Σάλενμπεργκ.

Ο 52ετής πρώην υπ. Εξωτερικών έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης κατά τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι της Κυριακής με τον πρόεδρο της Αυστρίας, Αλεξάντερ φαν ντερ Μπέλεν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...