366
Διαμαρτυρία ομοφυλόφιλων στη Μαδρίτη για τα ομοφοβικά εγκλήματα | REUTERS/Sergio Perez

Οργή στην Ισπανία: 19χρονη πήγε σε νοσοκομείο και διαγνώστηκε με… ομοφυλοφιλία

Protagon Team Protagon Team 7 Οκτωβρίου 2021, 19:27
Διαμαρτυρία ομοφυλόφιλων στη Μαδρίτη για τα ομοφοβικά εγκλήματα
|REUTERS/Sergio Perez

Οργή στην Ισπανία: 19χρονη πήγε σε νοσοκομείο και διαγνώστηκε με… ομοφυλοφιλία

Protagon Team Protagon Team 7 Οκτωβρίου 2021, 19:27

Εξηγήσεις και συγγνώμη απαιτούν από τον γιατρό του νοσοκομείου Ρέινα Σοφία, που βρίσκεται στη Μούρθια της Ισπανίας, η οικογένεια και η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, καθώς διέγνωσε μία 19χρονη με τη νόσο της… ομοφυλοφιλίας.

Ολα ξεκίνησαν τη Δευτέρα, όπως γράφει ο Guardian, όταν η 19χρονη, η οποία είναι λεσβία, επισκέφτηκε τον γυναικολόγο, επειδή είχε διαταραχές της εμμήνου ρήσης.

Αφού ο γιατρός την εξέτασε, την ενημέρωσε για την κατάσταση της υγείας της και παράλληλα της έδωσε γραπτώς τη διάγνωση. Η βεβαίωση του γιατρού ανέγραφε «παρούσα νόσος: ομοφυλοφιλία».

Η διάγνωση του νοσοκομείου για τη 19χρονη, eldiario.es

Μάλιστα, ο γυναικολόγος ρώτησε τη 19χρονη αν θα μπορούσε να συμπεριλάβει τον σεξουαλικό προσανατολισμό της και στην αναφορά του και εκείνη έδωσε τη συγκατάθεσή της. Παρά την έκπληξή της, εκείνη τη στιγμή θεώρησε ότι θα μπορούσε να είναι κάτι σχετικό με την υγεία της, όπως είπε η μητέρα της στην ισπανική εφημερίδα elDIario.

«Στην αρχή σκέφτηκα ότι ήταν αστείο, αλλά τελικά δεν ήταν», δήλωσε η ασθενής. Μαζί με τη μητέρα της ανέφεραν το ζήτημα στην οργάνωση ΛΟΑΤΚΙ «Galactyco», η οποία με τη σειρά της έκανε επίσημη καταγγελία για το θέμα στην κυβέρνηση της Μούρθια και τις τοπικές Υγειονομικές Αρχές.

«Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αφαίρεσε την ομοφυλοφιλία από τη λίστα των ψυχικών νόσων το 1990, αλλά 31 χρόνια αργότερα, ακόμη υπάρχουν κάποιοι επαγγελματίες στις υγειονομικές υπηρεσίες της Μούρθια, που βλέπουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό ως ασθένεια», επισημαίνει η οργάνωση σε ανακοίνωσή της.

H «Galactyco» ζητά εξηγήσεις και μία συγγνώμη, ενώ κατηγορεί τις τοπικές αρχές ότι αγνόησαν τα νομικά δικαιώματα της ασθενούς. Παράλληλα τονίζει ότι κάθε άλλο παρά μεμονωμένο είναι το συγτκεκριμένο περιστατικό.

«Η οργάνωσή μας έχει δεχθεί αμέτρητες αναφορές για ταπεινωτική αντιμετώπιση λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού ή της ταυτότητας φύλου», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Το θεωρούμε ανησυχητικό, απαράδεκτο και αφόρητο ότι υπάρχουν σήμερα επαγγελματίες υγείας, που αγνοούν τους ΛΟΑΤΚΙ ανθρώπους».

Οι τοπικές υγειονομικές αρχές έχουν γνώση του ζητήματος και «θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να εξακριβώσουν τα γεγονότα», δήλωσε εκπρόσωπός τους στην elDiario.

Οι πρώτες έρευνες πάντως, δείχνουν ότι φαίνεται πως έγινε λάθος όταν λαμβάνονταν τα στοιχεία της ασθενούς. Σε κάθε περίπτωση, δήλωσε ο εκπρόσωπος των υγειονομικών αρχών, το νοσοκομείο θα ζητήσει συγγνώμη από την 19χρονη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...