182
|

Συνελήφθη γνωστός χρυσαυγίτης για την άγρια επίθεση στο Νέο Ηράκλειο

Protagon Team Protagon Team 4 Οκτωβρίου 2021, 09:49

Συνελήφθη γνωστός χρυσαυγίτης για την άγρια επίθεση στο Νέο Ηράκλειο

Protagon Team Protagon Team 4 Οκτωβρίου 2021, 09:49

Στη σύλληψη ενός 30χρονου άνδρα, ο οποίος είναι μέλος της Χρυσής Αυγής, προχώρησαν αστυνομικοί της Ασφάλειας για την άγρια επίθεση που δέχθηκαν μέλη της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) το απόγευμα της Κυριακής στην πλατεία του Νέου Ηρακλείου.

Οπως ανέφερε η ΕΡΤ1 το πρωί της Δευτέρας, τον άνδρα αναγνώρισαν άτομα που συμμετείχαν στη κυριακάτικη συγκέντρωση, ενώ φέρεται να έχει ομολογήσει. Ο 30χρονος Μ.Π. είναι γνωστός στην ΕΛ.ΑΣ. για τη δράση του, ενώ είχε συλληφθεί και πριν από λίγο καιρό σε επεισόδια κατά τη διάρκεια διαδήλωσης αντιεμβολιαστών στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., περίπου 15 άτομα, που φορούσαν μαύρα ρούχα και κράνη, επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους και στη συνέχεια διέφυγαν. Από την επίθεση τραυματίστηκαν τρία άτομα, τα οποία σύμφωνα με την αστυνομία, δεν επιθυμούσαν να μεταφερθούν σε νοσοκομεία.

Η επίθεση κατά μελών της ΚΕΕΡΦΑ, σε εκδήλωση για τον ένα χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, έγινε λίγες μόλις ώρες μετά την επίθεση ακροδεξιών στη Θεσσαλονίκη εναντίον αφισοκολλητών της ΚΝΕ.

Η Κίνηση δημοσιοποίησε με ανάρτησή της στο Facebook βίντεο από τη στιγμή της βίαιης επίθεσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...