424
Είναι κάτι που υποσκάπτει την αξιοπιστία των ελέγχων και δημιουργεί αντιδράσεις στους πολίτες που καλούνται να ελεγχθούν, είπε ο αναπληρώτης υπουργός Εσωτερικών | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πέτσας: Τεράστιο θέμα οι ανεμβολίαστοι στην ΕΛ.ΑΣ – Δεν υπάρχει εκτεταμένο κύκλωμα πλαστών πιστοποιητικών

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2021, 10:18
Είναι κάτι που υποσκάπτει την αξιοπιστία των ελέγχων και δημιουργεί αντιδράσεις στους πολίτες που καλούνται να ελεγχθούν, είπε ο αναπληρώτης υπουργός Εσωτερικών
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πέτσας: Τεράστιο θέμα οι ανεμβολίαστοι στην ΕΛ.ΑΣ – Δεν υπάρχει εκτεταμένο κύκλωμα πλαστών πιστοποιητικών

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2021, 10:18

Τεράστιο θέμα χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, το ποσοστό των ανεμβολίαστων στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ, ανοίγοντας με πιο συγκεκριμένους όρους το ζήτημα της επέκτασης της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών στα Σώματα Ασφαλείας εν γένει.

Είναι κάτι, είπε ο αναπληρωτής υπουργός, που υποσκάπτει την αξιοπιστία των ελέγχων και δημιουργεί αντιδράσεις στους πολίτες που καλούνται να ελεγχθούν.

Γι’ αυτό, τόνισε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, «θα πρέπει να εξεταστεί η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών σε πολλές κατηγορίες εργαζομένων στο δημόσιο τομέα που είναι σε πρώτη επαφή με τους πολίτες» και έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν χρειάζεται να αλλάξει ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας, αλλά να δοθούν σαφείς οδηγίες στους υπαλλήλους για το τι πρέπει να γίνει.

Οταν πάλι ρωτήθηκε για τα ποσοστά των εμβολιασθέντων στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ενοπλες Δυνάμεις, αρκέστηκε να πει ότι το ηλικιακό προφίλ σε αυτές τις κατηγορίες είναι χαμηλότερο, οπότε και άνοιξε πολύ αργότερα η πλατφόρμα.

Οσον αφορά άλλες κατηγορίες εργαζομένων, όπως αυτούς την εστίαση, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι παραμένει στο τραπέζι το θέμα της υποχρεωτικότητας, αλλά, όπως επεσήμανε,  «σε πολύ μεγάλο βαθμό ενόψει του φθινοπώρου αυτό το ζήτημα θα το λύσει η αγορά από μόνη της». «Το πολύ μεγάλο ποσοστό θα είναι εμβολιασμένο», εξήγησε, «γιατί δε θα θέλουν οι επιχειρηματίες να ρισκάρουν την τσέπη τους και οι εργαζόμενοι τη δουλειά τους».

Για τους αρνητές του εμβολίου, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών εκτίμησε ότι το ποσοστό τους κυμαίνεται από 12% έως 14% και  όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, δεν πρόκειται ποτέ να πειστούν. Ωστόσο, υποστήριξε, δεν είναι ικανοί να αποτρέψουν το χτίσιμο του τείχους ανοσίας.

«Το θέμα», τόνισε, «είναι να πειστούν οι επιφυλακτικοί. Τα μέτρα που ελήφθησαν, όπως η υποχρεωτικότητα σε κάποιες κατηγορίες και τα κίνητρα σε νέους, αυξάνουν το ποσοστό εμβολιασμού. Όχι ίσως με το ρυθμό που θα θέλαμε αλλά το αυξάνουν καθημερινά. 30.000 εμβολιασμοί την ημέρα είναι ένα ικανό νούμερο να μας φέρει αρκετά ψηλότερα, όταν θα κρυώσει ο καιρός».

Κληθείς εξάλλου να σχολιάσει το μπαράζ αποκαλύψεων για τη «φάμπρικα» των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού (ή/και νόσησης), ο κ. Πέτσας επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξουν καλύτεροι έλεγχοι ώστε και να θωρακιστεί το σύστημα από τις απόπειρες «δολιοφθοράς» των πάσης φύσεως αρνητών και να εντοπίζονται οι παραβάτες.

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι δεν υπάρχει εκτεταμένο κύκλωμα, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός, υποστηρίζοντας πως  «έχει μεγαλοποιηθεί ένα θέμα μικρό, μεμονωμένο και περιορίζεται σε μια περίπτωση του Κέντρου Υγείας Παλαμά και δεν έχει ‘πλοκάμια’. Περίπου 6 εκατ. Έλληνες έχουν εμβολιαστεί και ο Παλαμάς έχει 33 περιπτώσεις που σχετίζονται με το πρόσωπο που έκανε τη λαθροχειρία. Δεν βλέπουμε κάποιο εκτεταμένο κύκλωμα», επέμεινε ο κ. Πέτσας. «Από εκεί και πέρα», συμπλήρωσε, «η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...