263
Αίσθηση προκάλεσε η επιλογή εργαζομένων του ΕΚΑΒ να διαδηλώσουν τη Πέμπτη με τα ασθενοφόρα του ΕΣΥ - Οπως επανέλαβε όμως ο υπουργός Υγείας, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη για την πλήρη και χωρίς παρεκκλίσεις εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικότητας | INTIMEnews

Πλεύρης σε ΠΟΕΔΗΝ: Υποχρεωτικότητα και αναστολές δεν είναι υπό διαπραγμάτευση

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2021, 16:43
Αίσθηση προκάλεσε η επιλογή εργαζομένων του ΕΚΑΒ να διαδηλώσουν τη Πέμπτη με τα ασθενοφόρα του ΕΣΥ - Οπως επανέλαβε όμως ο υπουργός Υγείας, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη για την πλήρη και χωρίς παρεκκλίσεις εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικότητας
|INTIMEnews

Πλεύρης σε ΠΟΕΔΗΝ: Υποχρεωτικότητα και αναστολές δεν είναι υπό διαπραγμάτευση

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2021, 16:43

Η  υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των υγειονομικών και οι αναστολές εργασίας όσων επιμένουν να μην κάνουν το εμβόλιο, είναι θέματα που δεν τίθενται υπό διαπραγμάτευση, ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, στην πρώτη, εθιμοτυπική συνάντηση που είχε την Τρίτη με το σύνολο της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ έθεσαν τον υπουργό θεματα όπως αυτό της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, των  συμβάσεων εργασίας των εργαζόμενων στα νοσοκομεία που λήγουν μέχρι το τέλος του έτους, και της ένταξης στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ).

Ο υπουργός Υγείας δεσμεύθηκε ότι θα μελετήσει το αναλυτικό υπόμνημα που θα του καταθέσει η Ομοσπονδία και θα υπάρξει νέα συνάντηση.

«Η κυβέρνηση είναι κάθετη απέναντι σε κάθε πράξη που πάει να δημιουργήσει πρόβλημα στο σύστημα εμβολιασμού», διεμήνυσε ο υπουργός από το βήμα της Βουλής. τονίζοντας ότι κυβέρνηση και υπουργείο Υγείας είναι αποφασισμένοι να εφαρμόσουν το μέτρο του εμβολιασμού στους υγειονομικούς.

«Οι αρνητές δεν θα μπορούν να είναι στο σύστημα υγείας αν δεν εμβολιαστούν», ξεκαθάρισε ο κ. Πλεύρης και με την τροπολογία που έφερε στη Βουλή, συμπλήρωσε, η κυβέρνηση δείχνει ένδειξη καλής θέλησης». «Αν εμβολιαστούν, τούς δίνεται η δυνατότητα να επιστρέψουν άμεσα στο σύστημα υγείας», ωστόσο, επανέλαβε, «δεν θα δεχτούμε καμία παρέκκλιση».

«Με την τροπολογία αυστηροποιούμε το νομοθετικό πλαίσιο και ενώ υπάρχουν κυρώσεις, κρίναμε ότι πρέπει να μπουν και για αυτόν που πάει να ζητήσει ψευδές πιστοποιητικό ή δηλώσει ψευδώς ότι έχει νοσήσει. Πρέπει να γνωρίζουν ότι και αυτό το ελέγχουμε τώρα και το διοικητικό πρόστιμο θα είναι 5.000 ευρώ για κάθε πράξη. Η σαφήνεια είναι ξεκάθαρη. Δεν δεχόμαστε κανείς να δυναμιτίζει το πρόγραμμα εμβολιασμού».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...