251
| Intime

Θεμιστοκλέους: Εμβολιάστηκαν περισσότερα από 100.000 παιδιά – Καμία παρενέργεια

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2021, 16:32

Θεμιστοκλέους: Εμβολιάστηκαν περισσότερα από 100.000 παιδιά – Καμία παρενέργεια

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2021, 16:32

Για την ασφάλεια των εμβολίων κατά του κορονοϊού στα παιδιά, τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί σε ό,τι έχει να κάνει με την τρίτη δόση και τη γενικότερη κατάσταση της πανδημίας στη χώρα μας, μίλησε σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, το μεσημέρι της Τρίτης, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Για το ζήτημα του εμβολιασμού των παιδιών, ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε πως μέχρι σήμερα έχουν ήδη εμβολιαστεί περισσότερα από 100.000 παιδιά χωρίς καμία παρενέργεια και πως «σιγά-σιγά και οι παιδίατροι θα συμμετέχουν στον εμβολιασμό».

Απαντώντας στο αν θα κάνουν οι ίδιοι οι παιδίατροι το εμβόλιο στα παιδιά, είπε πως «θα το δούμε επιχειρησιακά».

Για το άνοιγμα των σχολείων ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «αν όλοι συμφωνήσουμε ότι θέλουμε ανοιχτά σχολεία, θα πρέπει μέχρι να γίνει μια βαριά γρίπη, να απαιτούνται μέτρα όπως αυτά που θα εφαρμοστούν».

Διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με τα δεδομένα που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο κ. Θεμιστοκλέους, έχουν εμβολιαστεί ήδη 110.500 παιδιά. Από αυτά, τα 74.000 είναι από 12 έως 17 ετών, ενώ τα 36.500 είναι από 12 μέχρι 14 ετών.

Τρίτη δόση

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, «αναμένονται οι τελευταίες διευκρινήσεις, μέχρι το τέλος της εβδομάδας ή την επόμενη, για το ποιες ηλικίες θα κάνουν την 3η δόση», είπε και συμπλήρωσε πως «το διάστημα μεταξύ των δόσεων θα οριστεί από την Επιτροπή, αλλά θα είναι 6-8 μήνες».

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα rapid tests, εξήγησε ότι η τιμή τους θα είναι στα 10 ευρώ και ότι αυτό θα ισχύσει από τις 13 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...