216
Αγαπημένη ασχολία του Βασίλη Φιλώρα ήταν τα drones |

Δημοσία δαπάνη η κηδεία του εθελοντή πυροσβέστη Βασίλη Φιλώρα

Protagon Team Protagon Team 10 Αυγούστου 2021, 12:47
Αγαπημένη ασχολία του Βασίλη Φιλώρα ήταν τα drones
|

Δημοσία δαπάνη η κηδεία του εθελοντή πυροσβέστη Βασίλη Φιλώρα

Protagon Team Protagon Team 10 Αυγούστου 2021, 12:47

Δημοσία δαπάνη θα τελεστεί η κηδεία του εθελοντή πυροσβέστη Βασίλη Φιλώρα, ο οποίος έχασε τη ζωή του την Παρασκευή, επιχειρώντας στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Την απόφαση έλαβαν οι υπουργοί Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, και Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ως «αναγνώριση της αυταπάρνησης και της αυτοθυσίας» του, «όταν, στις δύσκολες αυτές στιγμές που βιώνει η πατρίδα μας, συνέτρεξε ανιδιοτελώς να βοηθήσει τους συμπολίτες του, επιτελώντας στο ύψιστο το καθήκον του».

«Η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής της αναγνώρισης της αυταπάρνησης και της αυτοθυσίας που επέδειξε ο Βασίλης Φιλώρας όταν, στις δύσκολες αυτές στιγμές που βιώνει η πατρίδα μας, συνέτρεξε ανιδιοτελώς να βοηθήσει τους συμπολίτες του, επιτελώντας στο ύψιστο το καθήκον του. Η μνήμη του νέου αυτού ανθρώπου και της εξαιρετικής του προσφοράς θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό όλων των Ελλήνων και η στάση του θα αποτελεί παράδειγμα για τις επόμενες γενεές», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.

Η κηδεία του θα γίνει στις 14:30 το μεσημέρι, στον Ιερό ναό Αγίου Κωνσταντίνου & Ελένης στα Ανω Λιόσια.

Ο 38χρονος πατέρας δύο παιδιών καταπλακώθηκε και τραυματίστηκε από κολόνα της ΔΕΗ, ενώ συμμετείχε στην προσπάθεια πυρόσβεσης. Η επέμβαση του ΕΚΑΒ ήταν άμεση και τον μετέφεραν σε πολύ σοβαρή κατάσταση και με μη ανιχνεύσιμα ζωτικά σημεία στο ΚΑΤ. Οι γιατροί επιχείρησαν ανάνηψη επί 70 λεπτά, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...