735
Η νέα Barbie με μοντέλο τη Σάρα Γκίλμπερτ (στο κέντρο) συμπληρώνει τη σειρά με κούκλες της Mattel που τιμούν γυναίκες επιστήμονες Υγείας της πρώτης γραμμής | Reuters/Mattel

Μια Barbie εμβολιολόγος προς τιμήν της δρος Σάρα Γκίλμπερτ

Protagon Team Protagon Team 4 Αυγούστου 2021, 20:29
Η νέα Barbie με μοντέλο τη Σάρα Γκίλμπερτ (στο κέντρο) συμπληρώνει τη σειρά με κούκλες της Mattel που τιμούν γυναίκες επιστήμονες Υγείας της πρώτης γραμμής
|Reuters/Mattel

Μια Barbie εμβολιολόγος προς τιμήν της δρος Σάρα Γκίλμπερτ

Protagon Team Protagon Team 4 Αυγούστου 2021, 20:29

Η φετινή χρονιά ανήκει, αναμφίβολα, στην καθηγήτρια της Οξφόρδης Σάρα Γκίλμπερτ.  Η συνδημιουργός του εμβολίου AstraZeneca έγινε ντέιμ, καταχειροκροτήθηκε με τρόπο συγκινητικό στο Γουίνμπλετον και τώρα κυκλοφόρησε προς τιμήν της μια νέα κούκλα Barbie που της μοιάζει.

Η Γκίλμπερτ, η οποία ηγήθηκε της ομάδας, που ανέπτυξε το εμβόλιο κατά της Covid-19 στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, είπε ότι αρχικά βρήκε τη χειρονομία «πολύ περίεργη», ωστόσο  ελπίζει ότι θα εμπνεύσει τα νεαρά κορίτσια να ασχοληθούν με τις επιστήμες της Υγείας, Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες, γράφει ο Guardian.

«Είμαι παθιασμένη με την ιδέα να εμπνευστεί η επόμενη γενιά κοριτσιών και να ακολουθήσει καριέρες θετικών και τεχνολογικών επιστημών και επιστημών Υγείας και ελπίζω ότι βλέποντας τη Barbie μου, τα παιδιά θα συνειδητοποιήσουν πόσο ζωτικής σημασίας είναι μια επιστημονική καριέρα για να βοηθήσει τον κόσμο γύρω μας», δήλωσε και τόνισε ότι ευχή της είναι η κούκλα της «να δείξει στα παιδιά καριέρες που μπορεί να μη γνωρίζουν, όπως του εμβολιολόγου».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sarah Gilbert (@sarahgilbertvacina)

Η εμβολιολόγος δρ Σάρα Γκίλμπερ τιμήθηκε φέτος με τον τίτλο της ντέιμ

Εκτός από την Barbie, που μοιάζει στην καθηγήτρια Σάρα Γκίλμπερτ, η εταιρεία παιχνιδιών Mattel –η οποία παλιότερα είχε δεχτεί κριτική γιατί οι κούκλες της προωθούσαν ένα καθόλου ρεαλιστικό μοντέλο γυναίκας– έχει δημιουργήσει κούκλες  προς τιμήν άλλων πέντε γυναικών επιστημόνων σε όλο τον κόσμο, ενώ επίσης το χρώμα τους καλύπτει πλέον όλη την γκάμα των αποχρώσεων της επιδερμίδας, πέρα από την κλασική λευκή Barbie με τα ξανθά μαλλιά, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1959.

Η σειρά της Barbie περιλαμβάνει τώρα τις εργαζόμενες στον κλάδο Υγείας των ΗΠΑ Εϊμι Ο’ Σάλιβαν και δρα Οντρεϊ Κρουζ, την καναδή γιατρό και ακτιβίστρια δρα Τσίκα Στέισι Οριουα, τη βραζιλιάνα ερευνήτρια της Βιοϊατρικής δρα Ζακελίν Γκόες δε Γεζούς και την δρα Κίρμπι Γουάιτ, ιατρό από την Αυστραλία, που δημιούργησε μαζί με άλλους μια επαναχρησιμοποιούμενη στολή για το προσωπικό της πρώτης γραμμής.

Η αντιπρόεδρος της Mattel και επικεφαλής του τμήματος για την κυκλοφορία της Barbie και άλλων κουκλών της εταιρείας παγκοσμίως, Λίζα ΜακΝάιτ, δήλωσε: «Η Barbie αναγνωρίζει ότι όλες οι εργαζόμενες στην πρώτη γραμμή έκαναν τεράστιες θυσίες αντιμετωπίζοντας την πανδημία και τις προκλήσεις που αυξήθηκαν. Για να φωτίσουμε τις προσπάθειές τους, μοιραζόμαστε τις ιστορίες τους… για να εμπνεύσουμε την επόμενη γενιά να ακολουθήσει αυτές τις ηρωίδες και να ανταποδώσουμε».

Τα προηγούμενα χρόνια, η Mattel έχει φτιάξει κούκλες που μοιάζουν σε σταρ, όπως οι Τζόνι Ντεπ, Τζένιφερ Λόρενς και Σερ, γιορτάζοντας ορόσημα της καριέρας τους. Και τον περασμένο μήνα μια κούκλα Barbie με πρότυπο την τενίστρια Ναόμι Οσάκα εξαντλήθηκε μόλις λίγες ώρες μετά το λανσάρισμά της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...