318
Βιολογικό υλικό πολιτών από τα rapid tests που έκανε η Αρχή Δημόσιας Υγείας της Ναντζίνγκ | Cnsphoto via REUTERS

Εκατομμύρια πολίτες σε σκληρό lockdown στην Κίνα λόγω έξαρσης του κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 3 Αυγούστου 2021, 18:32
Βιολογικό υλικό πολιτών από τα rapid tests που έκανε η Αρχή Δημόσιας Υγείας της Ναντζίνγκ
|Cnsphoto via REUTERS

Εκατομμύρια πολίτες σε σκληρό lockdown στην Κίνα λόγω έξαρσης του κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 3 Αυγούστου 2021, 18:32

Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν περιοριστεί μέσα στα σπίτια τους στην Κίνα, καθώς η κυβέρνηση δίνει μάχη για να περιορίσει το μεγαλύτερο ξέσπασμα του κορονοϊού εδώ και μήνες.

Μαζικά τεστ και αυστηροί περιορισμοί στα ταξίδια είναι κάποια από τα μέτρα που έχουν επιβληθεί παράλληλα με την απαγόρευση εξόδου από το σπίτι σε πολλές περιοχές της χώρας.

Η Κίνα ανακοίνωσε ότι χτες καταγράφηκαν 55 νέα κρούσματα που δεν προκύπτουν από ιχνηλάτηση, δηλαδή δεν είναι μολύνσεις από ήδη γνωστά περιστατικά.

Την ίδια στιγμή, η εξαιρετικά μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα προκαλεί τρόμο στη χώρα, καθώς ήδη έχει ανιχνευθεί σε περισσότερες από 20 πόλεις και πάνω από 12 επαρχίες της Κίνας.

Οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές σε διάφορες μεγάλες πόλεις, μεταξύ των οποίων και το Πεκίνο, έχουν υποβάλει σε τεστ εκατομμύρια κατοίκους, ενώ αν βρεθεί θετικό κρούσμα αποκλείουν ολόκληρα συγκροτήματα κατοικιών και βάζουν τις στενές επαφές σε καραντίνα.

Η πρωτεύουσα της Κίνας έχει διακόψει την κυκλοφορία σε όλους τους σιδηροδρομικούς σταθμούς, στα υπεραστικά λεωφορεία και στις αεροπορικές πτήσεις με περιοχές όπου έχουν εντοπιστεί κρούσματα του κορονοϊού, ενώ σταμάτησε να δέχεται τουρίστες για καλοκαιρινές διακοπές.

Η είσοδος στη χώρα επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν σοβαρό λόγο να ταξιδέψουν, και μόνο με PCR τεστ, όπως γράφει ο Guardian.

Παράλληλα, δόθηκε εντολή στους κατοίκους του Πεκίνου να μην βγαίνουν από την πόλη εάν δεν είναι απαραίτητο.

Η κεντρική πόλη Ζουζού στην επαρχία της Γουχάν έδωσε εντολή σε περισσότερους από 1,2 εκατομμύρια κατοίκους να παραμείνουν στο σπίτι για τρεις ημέρες, ενώ ξεκίνησε και εκτενής εκστρατεία rapid tests.

Την ίδια στιγμή, η χώρα αντιμετωπίζει ξεχωριστά μία διαφορετική κατάσταση με την αύξηση των κρουσμάτων στην πόλη Ζενγκζού της επαρχίας Χενάν, αφότου δύο άτομα από την καθαριότητα νοσοκομείου εντοπίστηκαν θετικά στον κορονοϊό.

Περισσότερα από 30 περιστατικά έχουν εντοπιστεί στη Ζενγκζού και οι 10 εκατομμύρια κάτοικοι της πόλης έχουν λάβει εντολή να εξεταστούν άμεσα.

Υπενθυμίζεται ότι έως τις 30 Ιουλίου, η ηπειρωτική Κίνα είχε συνολικά 92.930 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, ενώ ο αριθμός των νεκρών λόγω της πανδημίας παρέμεινε αμετάβλητος στους 4.636.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...