Τώρα το καλοκαίρι θέλεις κάτι απλό, νόστιμο και γρήγορο για φαγητό. Δηλαδή όλο τον χρόνο (ειδικά αν δουλεύεις) το ίδιο θέλεις, πόσο μάλλον όταν ο τόπος φλέγεται.
Οπότε τι κάνεις; Μια εύκολη, καλοκαιρινή μακαρονάδα με λινγκουίνι, τη μελιτζάνα που περίσσεψε από το ιμάμ, μερικά ντοματίνια και από αρωματικά, ό,τι υπάρχει στο ψυγείο ή στη γλάστρα.
Το καλό με τις φετινές μελιτζάνες υδροπονίας (που υπάρχουν μάλιστα όλο τον χρόνο) είναι ότι δεν έχουν σπόρια, ούτε πίκρα, είναι γλυκές και δεν χρειάζονται να μείνουν στο αλάτι πριν από το μαγείρεμα.
Τις έψησα, λοιπόν, με ελάχιστο λάδι (στο σπίτι μας το τηγάνι έχει καταργηθεί, ακόμα και οι πατάτες τύπου τηγανητές στον φούρνο ψήνονται με τον ίδιο τρόπο και είναι απίθανες). Και νάτες έτοιμες για την πρόχειρη πλην όμως πεντανόστιμη μακαρονάδα μας. Εγινε ανάρπαστη, μόλις που πρόλαβα να βγάλω μια (χάλια) φωτογραφία.
Σημείωση: Ένα δροσερό ροζέ είναι ό,τι πρέπει πλάι σε αυτό το πιάτο
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News