249
Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης | Intime

Γεραπετρίτης: «Η κοινωνία και η οικονομία δεν αντέχουν οριζόντιους περιορισμούς»

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουλίου 2021, 12:15
Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης
|Intime

Γεραπετρίτης: «Η κοινωνία και η οικονομία δεν αντέχουν οριζόντιους περιορισμούς»

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουλίου 2021, 12:15

Το μήνυμα ότι «η κοινωνία και η οικονομία δεν αντέχουν οριζόντιους περιορισμούς» έστειλε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, κάνοντας επιπλέον λόγο για «ισόρροπο μείγμα» αποκλιμάκωσης μέτρων για τους εμβολιασμένους αφενός, υποχρεωτικών εμβολιασμών σε ειδικές κατηγορίες αφετέρου.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» το Σάββατο, επισήμανε ότι «δεν πρόκειται για προνόμια και τιμωρία, θα χρησιμοποιήσουμε κάθε δυνατότητα που προσφέρουν το Σύνταγμα και ο νόμος».

«Είναι αυτονόητο ότι η κοινωνία και η οικονομία δεν αντέχουν οριζόντιους περιορισμούς. Ούτε όμως είναι ηθικό και δίκαιο για όσους επιτέλεσαν το καθήκον αυτοπροστασίας και το χρέος κοινωνικής αλληλεγγύης με το να εμβολιαστούν. Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση σε διαρκή συνεργασία με την υγειονομική επιτροπή έχει φέρει ένα ισόρροπο μείγμα αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων ιδίως για τους εμβολιασμένους συμπολίτες μας και υποχρεωτικών εμβολιασμών σε κρίσιμες δομές Υγείας, φροντίδας ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία», επισήμανε.

Οπως πρόσθεσε, «θα συνεχίσουμε να αποκαθιστούμε τις ελευθερίες των εμβολιασμένων πολιτών και να προσπαθούμε να πείσουμε όσους ακόμη δεν έχουν εμβολιαστεί. Δεν πρόκειται για προνόμια και τιμωρία. Είναι η αναλογική φροντίδα του κράτους για τις ελευθερίες των πολιτών και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Και στο πνεύμα αυτό θα χρησιμοποιήσουμε κάθε δυνατότητα που προσφέρουν το Σύνταγμα και ο νόμος».

Σε άλλα θέματα, το νομοσχέδιο για την επικουρική ασφάλιση θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα, αναφέρει, ενώ στέλνει μήνυμα προς την κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας για την επικύρωση των Μνημονίων.

Τέλος για το ερώτημα περί πρόωρων εκλογών και ανασχηματισμού, ο κ. Γεραπετρίτης απάντησε ότι «η ερώτηση περί εκλογών απηχεί πολιτική νοοτροπία παρελθόντος», όπως και ότι «η κυβέρνηση συνολικά οδεύει καλά».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...