173
Ο πρόεδρος της διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης | INTIMEnews

ΔΕΗ: Νέα έξοδος στις αγορές με ομόλογα €350 εκατ.

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουλίου 2021, 15:09
Ο πρόεδρος της διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης
|INTIMEnews

ΔΕΗ: Νέα έξοδος στις αγορές με ομόλογα €350 εκατ.

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουλίου 2021, 15:09

Ανακοινώθηκε και επίσημα η νέα έξοδος της ΔΕΗ στις αγορές με ομόλογα αειφορίας ύψους 350 εκατ. ευρώ, που θα λήξουν το 2028.

Πηγές της εταιρείας που μίλησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφεραν στις αρχές του μήνα ότι η νέα έκδοση εξετάζεται ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά.

Και τη Δευτέρα, η ΔΕΗ ενημέρωσε επίσημα το Χρηματιστήριο για την έκδοση, σημειώνοντας ότι τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για τη μερική αποπληρωμή υφιστάμενου δανεισμού. Οι ομολογίες θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο του Δουβλίνου.

Η αποπληρωμή υφιστάμενου δανεισμού οδηγεί σε σημαντική εξοικονόμηση για την επιχείρηση, δεδομένου ότι τα παλαιότερα δάνεια είχαν συναφθεί με υψηλότερα επιτόκια. Η ρήτρα αειφορίας που θα περιλαμβάνεται στην έκδοση σημαίνει ότι η ΔΕΗ δεσμεύεται για την επίτευξη συγκεκριμένου στόχου μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Αν ο στόχος δεν επιτευχθεί, τότε η επιχείρηση θα κληθεί να καταβάλει επιπλέον τόκους στους επενδυτές.

Σημειώνεται, ότι η ΔΕΗ προχώρησε ήδη τον περασμένο Μάρτιο στην έκδοση ομολόγων αειφορίας, τα οποία συγκέντρωσαν υψηλό ενδιαφέρον από μεγάλους διεθνείς επενδυτές, με αποτέλεσμα η Επιχείρηση να προχωρήσει σε εκ νέου άνοιγμα του βιβλίου προσφορών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...