272
Ουκρανές κάνουν πρόβα για την στρατιωτική παρέλαση φορώντας... γόβες | Ukrainian Defense Ministry

Ουκρανία: Οργή για την «ηλίθια ιδέα» να παρελάσουν οι στρατιωτίνες με… γόβες

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2021, 19:18
Ουκρανές κάνουν πρόβα για την στρατιωτική παρέλαση φορώντας... γόβες
|Ukrainian Defense Ministry

Ουκρανία: Οργή για την «ηλίθια ιδέα» να παρελάσουν οι στρατιωτίνες με… γόβες

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2021, 19:18

Σάλο έχει προκαλέσει στην Ουκρανία η αποκάλυψη ότι γυναίκες στρατιωτικοί έκαναν πρόβες για τη μεγάλη παρέλαση του Αυγούστου, φορώντας στολές και… γόβες αντί για μπότες.

Τις φωτογραφίες μάλιστα, έδωσε στη δημοσιότητα χωρίς ντροπή το υπουργείο Αμυνας της χώρας.

Οι γυναίκες έκαναν πρόβες για την παρέλαση που θα γίνει στις 24 Αυγούστου, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 30 χρόνια ανεξαρτησίας από τη Σοβιετική Ενωση.

Στο δελτίο Τύπου, μία στρατιωτικός, η Ιβάνα Μέντβιντ, έλεγε ότι για πρώτη φορά έγιναν πρόβες με τακούνια και ότι είναι λίγο πιο δύσκολο από ό,τι με τις μπότες, «αλλά προσπαθούμε».

Γυναίκες και άντρες βουλευτές διαμαρτυρήθηκαν για το συμβάν και μάλιστα, ο πρώην πρόεδρος της χώρας, Πέτρο Ποροσένκο, εμφανίστηκε στο κοινοβούλιο κρατώντας γόβες, παροτρύνοντας τον υπουργό Αμυνας να τις φορέσει στην παρέλαση.

Εικόνα από τις πρόβες της ντροπής με τα ψηλοτάκουνα

«Δύσκολα μπορεί κανείς να φανταστεί πιο ηλίθια ιδέα», είπε η βουλευτής Ινα Σόβσουν, επισημαίνοντας τους κινδύνους για την υγεία των γυναικών και πρόσθεσε ότι οι γυναίκες «βάζουν κι αυτές σε κίνδυνο τις ζωές τους όπως οι άντρες και δεν τους αξίζει να τις κοροϊδεύουν»

Η Ολένα Κοντράτιουκ, αντιπρόεδρος της Βουλής, είπε ότι οι αρχές πρέπει να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη επειδή «εξευτέλισαν» τις γυναίκες και ότι πρέπει να διεξαχθεί έρευνα για το περιστατικό.

Περισσότερες από 31.000 γυναίκες υπηρετούν στον ουκρανικό στρατό, ενώ 13.500 πολέμησαν στον πόλεμο με τη Ρωσία. Τέσσερις χιλιάδες είναι αξιωματικοί.

Πλήθος επικριτικών σχολίων ανέβηκαν και στα social media, κάνοντας λόγο για σεξιστική συμπεριφορά: «Η παρέλαση με ψηλοτάκουνα είναι μεγάλη ντροπή. Κάποιοι ουκρανοί αξιωματούχοι ζουν στον Μεσαίωνα», έγραψε ο πολιτικός σχολιαστής Βιτάλι Πόρτνικοφ.

Η δημοσιογράφος Μαρία Σαπράνοβα, κατηγόρησε το υπουργείο Αμυνας για σεξισμό και μισογυνισμό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...