«Οταν κάποιος δηλώνει συμμετοχή σε ένα συνέδριο ή όταν κάποιος δίνει αιγίδα, δεν μπορεί να γνωρίζει το ακριβές περιεχόμενο», όταν όμως ολοκληρωθεί και οριστικοποιηθεί η θεματολογία και ο προσανατολισμός, τότε αντιδρά στα ερεθίσματα αυτά και μπορεί ακόμα και να αποσύρει τη συμμετοχή του, σχολίασε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, για το ακυρωθέν Συνέδριο Γονιμότητας και την προηγηθείσα απόσυρση της αιγίδας της Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς και σειράς ομιλητών.
«Είναι αυτονόητο ότι σε μία δημοκρατική, φιλελεύθερη κοινωνία, μπορεί ο καθένας να εκφράζει τις απόψεις του χωρίς περιορισμό και χωρίς να υπάρχει ως προς αυτό καμία αντίδραση. Από την άλλη πλευρά, όταν αυτό κινείται στη δημόσια σφαίρα και περιβάλλεται κι από μία δημόσια περιβολή, αυτό δεν μπορεί να είναι ανεκτό. Είναι αυτονόητο ότι ο τρόπος με τον οποίο κοινοποιήθηκε η προβολή του Συνεδρίου ήταν εντελώς έξω από τα όρια τα οποία επιτρέπονται και γι’ αυτόν τον λόγο, ορθώς απεσύρθη το Συνέδριο και δεν θα έχουμε αυτού του τύπου τις συζητήσεις», παρατήρησε ο υπουργός Επικρατείας, αναφερόμενος σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ στο τηλεοπτικό σποτ που αποτέλεσε την αφορμή για τη γενική κατακραυγή κατά των διοργανωτών.
Οπως είπε ο κ. Γεραπετρίτης, «το περιεχόμενο κάθε Συνεδρίου διαμορφώνεται δυναμικά, δεν είναι εξαρχής το πρόγραμμα διαμορφωμένο, οπότε συν τω χρόνω, όταν βλέπει ο κάθε συμμετέχων ποιος είναι ο προσανατολισμός, ποιοι είναι οι συμμετέχοντες και ποια είναι η θεματολογία, τότε αντιδρά στα ερεθίσματα αυτά. Καταλαβαίνετε ότι όταν κάποιος δηλώνει συμμετοχή σε ένα συνέδριο ή όταν κάποιος δίνει αιγίδα, δεν μπορεί να γνωρίζει το ακριβές περιεχόμενο. Όταν αυτό καθίσταται δημόσιο κτήμα, τότε αντιδρά και μπορεί βεβαίως να αποσύρει τη συμμετοχή του και ορθώς έπραξαν εκείνοι οι οποίοι αποφάσισαν να αποσυρθούν, με αποτέλεσμα τελικώς την ακύρωση του Συνεδρίου».
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, υπογράμμισε ο υπουργός, το ζήτημα της υπογεννητικότητας και το δημογραφικό εν γένει αποτελεί ένα τεράστιο πρόβλημα, το οποίο δυναμιτίζει και την κοινωνική συνοχή. «Είναι κάτι το οποίο για εμάς είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα. Θυμίζω ότι αναβαθμίστηκε εντός του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το υφυπουργείο που αφορά την οικογένεια. Θα υπάρχει ένα συγκροτημένο Εθνικό Σχέδιο Δράσης, το οποίο θα καταπολεμά τις παθογόνες αιτίες, τις ρίζες δηλαδή του προβλήματος και θα ενθαρρύνει τη δυνατότητα να αποκτούν οι άνθρωποι περισσότερα παιδιά. Και να καταπολεμήσουμε, βεβαίως, και τη γήρανση του πληθυσμού, η οποία αποτελεί ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα για τη χώρα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Γεραπετρίτης στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News