833
O Μάικλ Ντάγκλας ως Σάντι Κομίνσκι: ως ηθοποιός δεν ακολούθησε ποτέ την «μέθοδο Κομίνσκι» που διδάσκει ο ήρωάς του | Netflix

Μάικλ Ντάγκλας: «Γέρασα, αλλά κάνω τους ανθρώπους να γελάνε»

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2021, 09:20
O Μάικλ Ντάγκλας ως Σάντι Κομίνσκι: ως ηθοποιός δεν ακολούθησε ποτέ την «μέθοδο Κομίνσκι» που διδάσκει ο ήρωάς του
|Netflix

Μάικλ Ντάγκλας: «Γέρασα, αλλά κάνω τους ανθρώπους να γελάνε»

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2021, 09:20

Ο Σάντι Κομίνσκι αποχαιρετά το παγκόσμιο τηλεοπτικό κοινό. Με τα έξι επεισόδια του τρίτου κύκλου που είναι ήδη διαθέσιμα στο Netflix, ολοκληρώνεται η περίφημη, πλέον, «Μέθοδος Κομίνσκι», μία από τις πιο επιτυχημένες κωμικές σειρές των τελευταίων ετών.

Δημιουργός της είναι ο Τσακ Λόρι (γνωστός κυρίως για τα «Two and a Half Men» και «Big Bang Theory») ενώ πρωταγωνιστές της είναι ο 76χρονος Μάικλ Ντάγκλας και ο 87χρονος Αλαν Αρκιν. Ο πρώτος υποδύεται τον Σάντι Κομίνσκι, έναν πρώην ηθοποιό και νυν σεβαστό καθηγητή υποκριτικής που ζει και εργάζεται στο Λος Αντζελες. Ο δεύτερος ερμηνεύει τον Νόρμαν Νιουλάντερ, ατζέντη και κολλητό του καθηγητή Κομίνσκι.

Οι δύο φίλοι γερνούν μαζί, γνωρίζοντας πως πλέον οδεύουν προς το αναπόφευκτο. Αναπολούν το παρελθόν, αλλά διακατέχονται, συγχρόνως, από μία μελαγχολική διάθεση για ζωή, χάρη στην οποία βιώνουν μάλλον εύθυμα τις χαρές και τις λύπες των γηρατειών.

Στον τρίτο κύκλο της σειράς, ο Αλαν Αρκιν δεν υπάρχει, οι σεναριογράφοι αποφάσισαν «να τον πεθάνουν», αλλά ο Μάικλ Ντάγκλας ξαναβρίσκει την Κάθλιν Τέρνερ (υποδύεται την πρώην σύζυγο του Σάντι) με την οποία μοιράστηκε στη δεκαετία του 1980 την εξαιρετική επιτυχία των διάσημων έργων «Κυνηγώντας το πράσινο διαμάντι», «Το διαμάντι του Νείλου» και «Ο πόλεμος των Ρόουζ».

Με την Κάθλιν Τέρνερ στον τρίτο κύκλο της σειράς

Ο Μάικλ, μεγαλύτερος γιος του Κερκ Ντάγκλας –ενός ζωντανού μνημείου του Χόλιγουντ έως πέρυσι τον Φεβρουάριο που εγκατέλειψε τα εγκόσμια σε ηλικία 103 ετών– άρχισε να γίνεται γνωστός μέσω της μικρής οθόνης, χάρη στην ερμηνεία του στην αστυνομική σειρά «The Streets of San Fransisco».

To 1976 κέρδισε το πρώτο του Οσκαρ ως ένας από τους παραγωγούς της θρυλικής «Φωλιάς του Κούκου» του Μίλος Φόρμαν, ενώ στη συνέχεια αφιερώθηκε ολοκληρωτικά στον κινηματογράφο, πρωταγωνιστώντας σε ταινίες αναφοράς: «Ολέθρια Σχέση», «Wall Street», «Καυτή βροχή», «Βασικό ένστικτο» κ.ά. φιλμ, χάρη στα οποία κατέστη μία από τις πιο επιφανείς προσωπικότητες του Χόλιγουντ.

Αυτές τις ημέρες ο Μάικλ Ντάγκλας βρίσκεται στο σπίτι του στις Βαλεαρίδες, όπου μετέβη για ολιγοήμερες διακοπές μαζί με την Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς, τη δεύτερη σύζυγό του. Αποδέχτηκε, ωστόσο, να συνομιλήσει τηλεφωνικώς με τη Σίλβια Μπίτσιο της La Repubblica, με αφορμή το τέλος της «Μεθόδου Κομίνσκι».

«Το ότι φτάσαμε στον τρίτο κύκλο είναι ήδη πολύ. Η συμφωνία ήταν μόνον για δύο αλλά, λαμβάνοντας υπόψη την επιτυχία που σημείωσε, αποφασίσαμε να βάλουμε ένα κερασάκι στην τούρτα. Το πρόβλημα το είχε ο Αλαν Αρκιν, είναι λίγο μεγαλύτερος από μένα και είχε δηλώσει πως δύο κύκλοι για εκείνον θα ήταν υπεραρκετοί. Στον τρίτο κύκλο εμφανίζεται μόνο σε μερικά φλας μπακ», σημείωσε ο αμερικανός ηθοποιός.

Οι δύο πρωταγωνιστές της σειράς: Αλαν Αρκιν και Μάικλ Ντάγκλας

Ερωτηθείς σχετικά με το κεντρικό θέμα που πραγματεύεται η σειρά, δηλαδή τα γηρατειά, ο Μάικλ Ντάγκλας, διανύοντας και ο ίδιος την τελευταία περίοδο της ζωής του, υπενθύμισε κατ’ αρχάς πως «όλους μας αφορούν, κανένας δεν είναι απρόσβλητος από τα γεράματα».

Οσον αφορά την πλοκή «στον νέο κύκλο το ζητούμενο είναι η επιβίωση, γίνονται απολογισμοί, εξετάζονται τα πεπραγμένα με την ελπίδα τα μελλούμενα να είναι όμορφα». Σχολιάζοντας την επιτυχία της σειράς, δήλωσε ότι αισθάνεται περηφάνια. «Είμαι χαρούμενος που την εκτίμησε το κοινό και εμείς οι ηλικιωμένοι καταφέραμε να κάνουμε ανθρώπους πολύ πιο νέους από εμάς να γελάσουν και να κλάψουν», σημείωσε.

Παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι ο ίδιος ως ηθοποιός δεν ακολούθησε ούτε την «μέθοδο Κομίνσκι» που διδάσκει ο ήρωάς του ούτε κάποια άλλη μέθοδο, ούτως ώστε να καταστεί ένας από τους πιο διάσημους αστέρες του Χόλιγουντ.

Ο «Σάντι Κομίνσκι» εν ώρα διδασκαλίας στη σχολή υποκριτικής που έχει

«Ως ηθοποιός δεν θεωρώ πως είμαι “μεθοδικός”, εργάζομαι ενστικτωδώς. Ο Σάντι Κομίνσκι είναι ένας διανοούμενος, εφαρμόζει μία θεωρία, εγώ είμαι, θα έλεγα, πιο απλός», εξήγησε, προσθέτοντας, μάλιστα, ότι παρά την πολυετή και λαμπρή καριέρα του στον κινηματογράφο, «ακόμη αναζητώ τον εαυτό μου ως ηθοποιός».

Παρότι διανύει την όγδοη δεκαετία της ζωής του, ο Μάικ Ντάγκλας εργάζεται κυρίως ως παραγωγός, αλλά συνεχίζει να λατρεύει την ηθοποιία. «Πάρα πολύ. Μου προκαλεί εντύπωση ότι με θέλουν ακόμα και μου προσφέρουν ρόλους. Ερμήνευσα τον δρα Χανκ Πιμ, στις ταινίες “Ant-Man” και “Avengers Endgame”, και στο τέλος του μήνα θα βρίσκομαι στο Λονδίνο για τα γυρίσματα του “Ant-Man 3”. Θα υποδυθώ επίσης τον Ρόναλντ Ρίγκαν στη σειρά “Reagan & Gorbachev” με τον Κρίστοφερ Βαλτς στον ρόλο του ρώσου ηγέτη. Είμαι διαρκώς απασχολημένος και το διασκεδάζω», είπε.

Επισημαίνοντας η ιταλίδα δημοσιογράφος στον συνομιλητή της ότι εάν συνεχίσει να εργάζεται με τους ίδιους ρυθμούς, ενδέχεται να καταστεί πιο παραγωγικός ακόμη και από τον θρυλικό πατέρα του, ο Μάικλ Ντάγκλας επέλεξε να πλέξει το εγκώμιό του.

«Ηταν εξαιρετικός, δεν πιστεύω ότι θα μπορέσω ποτέ να τον φτάσω. Οι εποχές μας δεν συγκρίνονται. Σκεφτείτε μόνον τον τρόπο με τον οποίο εναντιώθηκε στον μακαρθισμό, τις πολιτικές μάχες που έδωσε στους κόλπους της βιομηχανίας του κινηματογράφου και τις φιλανθρωπίες που έκανε, μαζί με τη σύζυγό του Αν Μπάιντενς, τη μητριά μου, την οποία χάσαμε πριν από έναν μήνα. Οταν ανακάλυψα πόσα χρήματα έδωσαν για να βοηθήσουν άλλους ανθρώπους, σοκαρίστηκα, το αγνοούσα ακόμη και εγώ».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...