161
H Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια είχε έρθει στην Αθήνα για το Φόρουμ των Δελφών. Ο Προτάσεβιτς, που ήταν και αυτός στην Αθήνα, δεν ήταν τόσο τυχερός... | INTIMENEWS

Τιχανόφσκαγια: Φοβόμαστε για τη ζωή του Προτάσεβιτς

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2021, 13:21
H Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια είχε έρθει στην Αθήνα για το Φόρουμ των Δελφών. Ο Προτάσεβιτς, που ήταν και αυτός στην Αθήνα, δεν ήταν τόσο τυχερός...
|INTIMENEWS

Τιχανόφσκαγια: Φοβόμαστε για τη ζωή του Προτάσεβιτς

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2021, 13:21

Φόβους για τη ζωή του λευκορώσου αντιφρονούντος δημοσιογράφου Ρομάν Προτάσεβιτς, που συνελήφθη την Κυριακή στο Μινσκ, εξέφρασε η ηγέτιδα της λευκορωσικής αντιπολίτευσης, Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια.

Ο Προτάσεβιτς συνελήφθη αφότου το αεροσκάφος της Ryanair, στο οποίο επέβαινε με προορισμό το Βίλνιους της Λιθουανίας, αναχαιτίστηκε από τις λευκορωσικές αρχές και εξαναγκάστηκε σε προσγείωση στο Μινσκ.

«Φοβόμαστε πραγματικά, όχι μόνον για την ελευθερία του, αλλά και για τη ζωή του», δήλωσε στο βρετανικό δίκτυο Sky News η Τιχανόφσκαγια, η οποία έχει καταφύγει στη Λιθουανία, σημειώνοντας ότι ο Προτάσεβιτς είναι ένα ιδιαίτερα προβεβλημένο στέλεχος της αντιπολίτευσης που μάχεται κατά του αυταρχικού προέδρου της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Ο Προτάσεβιτς ήταν στην Αθήνα για να παρακολουθήσει την ομιλία της Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια στο πλαίσιο του 6ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών. Πήρε την πτήση της Rynair από το «Ελ. Βενιζέλος» για τη λιθουανική πρωτεύουσα, αλλά φαίνεται ότι από την Αθήνα τον ακολούθησαν πράκτορες των λευκορωσικών μυστικών υπηρεσιών, οι οποίοι και ενημέρωσαν το Μινσκ ότι στο συγκεκριμένο αεροπλάνο επέβαινε ο επιβάτης-στόχος του καθεστώτος Λουκασένκο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...