368
Ο Νίκος Χαρδαλιάς μέσα στο κατάστημα της συζύγου του, που υπέστη ζημιές από την επίθεση | Intime/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Χαρδαλιάς: «Οι ζωές μας, οι αξίες μας, η δημοκρατία μας δεν τρομοκρατείται!»

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2021, 14:12
Ο Νίκος Χαρδαλιάς μέσα στο κατάστημα της συζύγου του, που υπέστη ζημιές από την επίθεση
|Intime/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Χαρδαλιάς: «Οι ζωές μας, οι αξίες μας, η δημοκρατία μας δεν τρομοκρατείται!»

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2021, 14:12

Το μήνυμα ότι οι ζωές, οι αξίες και η δημοκρατία δεν τρομοκρατούνται, έστειλε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, σε ανάρτησή του στο Twitter, με αφορμή τις εμπρηστικές επιθέσεις στις δύο επιχειρήσεις της συζύγου του στον Βύρωνα, τα ξημερώματα της Κυριακής.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρει στην ανάρτησή του:

«Aνανδροι και θρασύδειλοι, εμμονικά ιδεοληπτικά ανθρωπάρια καλυμμένα με τις κουκούλες τους, κρυμμένα στο σκοτάδι που τόσο αγαπάνε. Βάλτε το καλά στο μυαλό σας. Οι ζωές μας, οι αξίες μας, η δημοκρατία μας δεν τρομοκρατείται! Δεν σας φοβόμαστε, δεν κάνουμε βήμα πίσω για όλα όσα μάθαμε να παλεύουμε».

Λίγο μετά τη 01:30, το πρωί της Κυριακής, άγνωστοι τοποθέτησαν εμπρηστικούς μηχανισμούς με γκαζάκια έξω από το γυμναστήριο και το κατάστημα παιδικών ρούχων της Γιώτας Παναγιωτοπούλου, που βρίσκονται πολύ κοντά μεταξύ τους, στην οδό Φορμίωνος, στην περιοχή του Βύρωνα.

Το κατάστημα παιδικών ρούχων της Γιώτας Παναγιωτοπούλου, που έγινε στόχος αγνώστων στον Βύρωνα

Από τις εκρήξεις προκλήθηκαν ζημιές στην πρόσοψη των δύο επιχειρήσεων και ακολούθησε μικρής έκτασης πυρκαγιά, για την κατάσβεσή της οποίας επιχείρησαν επτά πυροσβέστες με δύο οχήματα.

Καταδίκασαν Πελώνη και Γαϊτάνης

Νωρίτερα, τις επιθέσεις καταδίκασε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, επισημαίνοντας ότι τέτοιες ενέργειες δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία και υπογράμμισε ότι η Πολιτεία θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να συλληφθούν οι δράστες.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της κυρίας Πελώνη: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση, τα ξημερώματα, με δύο εμπρηστικούς μηχανισμούς στις δύο επιχειρήσεις που διατηρεί η σύζυγος του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά. Η Πολιτεία θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι δράστες να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Εμπρηστικές επιθέσεις δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία».

Παράλληλα, σε ανάρτησή του, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης, επεσήμανε: «Η επίθεση με εμπρηστικούς μηχανισμούς στις επιχειρήσεις της συζύγου του Νίκου Χαρδαλιά είναι απαράδεκτη και απολύτως καταδικαστέα ενέργεια. Η τρομοκρατία δεν έχει θέση στη Δημοκρατία!».

Καταδίκη από ΣΥΡΙΖΑ – KKE

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στα καταστήματα της συζύγου του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η επίθεση στα καταστήματα της συζύγου του κ. Χαρδαλιά είναι ενέργεια καταδικαστέα κι επικίνδυνη, απολύτως ξένη προς οποιαδήποτε πολιτική στάση και κριτική», επισήμανε σε σχόλιό του, το ΚΚΕ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...