275
| ΕΡΤ

Παπαευαγγέλου: 19.000 άτομα έχουν διαγνωστεί με self test

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2021, 18:30

Παπαευαγγέλου: 19.000 άτομα έχουν διαγνωστεί με self test

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2021, 18:30

Για τη σημαντικότητα των self tests και το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα μίλησε κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ. η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που αποκάλυψε, την περασμένη εβδομάδα 6.500 κρούσματα διαγνώστηκαν με self test. Από τις 8 Απριλίου μέχρι σήμερα, 19.641 άτομα διαγνώστηκαν και αυτό τους έδωσε τη δυνατότητα να προστατεύσουν την οικογένεια και τους φίλους τους. Αυτό είναι το 5% των διαγνώσεων από την αρχή της πανδημίας.

Ενεργά κρούσματα

Σύμφωνα με την κυρία Παπαευαγγέλου, αυτή τη στιγμή στην Αττική υπολογίζεται ότι υπάρχουν 9.500 ενεργά κρούσματα.

«Τα νούμερα αυτά θα πρέπει να μας θυμίζουν τη διασπορά του ιού στη χώρα, η οποία δεν έχει φτάσει ακόμη στα επιθυμητά επίπεδα. Η αυξημένη κινητικότητα κατά τη διάρκεια του Πάσχα και το άνοιγμα συγκεκριμένων δραστηριοτήτων έχουν ως αποτέλεσμα τη μη μείωση των κρουσμάτων στο επίπεδο που θα θέλαμε», είπε η καθηγήτρια.

Αναφορικά με τον δείκτη θετικότητας, από τα 50.000 τεστ που γίνονται καθημερινά στις μονάδες Υγείας, ο δείκτης θετικότητας παραμένει κάτω από το 4%, που είναι και το ζητούμενο.

«Ομως εντυπωσιάζουν τα αποτελέσματα σε κάποιες περιοχές όπως η Αττική, η Πτολεμαΐδα, η Ξάνθη και η Κόρινθος, όπου κάποιες φορές ξεπερνάει το 7%. Κάτι που δείχνει ότι υπάρχουν μικροεξάρσεις της επιδημίας. Αυτό σημαίνει ότι οι κάτοικοι θα πρέπει να προσέχουν ακόμη περισσότερο», σημείωσε.

Σύστημα Υγείας

Σημαντική είναι και η αποσυμπίεση του Συστήματος Υγείας. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε λιγότερες από 300 εισαγωγές στην επικράτεια. Αυτή τη στιγμή 3.500 ασθενείς νοσηλεύονται σε όλη τη χώρα, όμως στην Πάτρα και στα Ιωάννινα αυξάνει ο αριθμός των νέων εισαγωγών.

Παράλληλα, μειώνεται και ο αριθμός των διασωληνωμένων, αφού για κάθε 10 άτομα που αποσωληνώνονται, έχουμε επτά διασωληνώσεις.

«Την επόμενη εβδομάδα περιμένουμε νέα μείωση διασωληνώσεων και θανάτων», είπε η καθηγήτρια.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...