274
Ο Εμανουέλ Μακρόν πίνει τον καφέ του μαζί με τον πρωθυπουργό Ζαν Καστέξ | Facebook

Ο Μακρόν πίνει έναν καφέ για τη (σταδιακή) επιστροφή στην κανονικότητα

Protagon Team Protagon Team 19 Μαΐου 2021, 18:50
Ο Εμανουέλ Μακρόν πίνει τον καφέ του μαζί με τον πρωθυπουργό Ζαν Καστέξ
|Facebook

Ο Μακρόν πίνει έναν καφέ για τη (σταδιακή) επιστροφή στην κανονικότητα

Protagon Team Protagon Team 19 Μαΐου 2021, 18:50

Το μήνυμα ότι τα πράγματα πηγαίνουν πλέον προς την σωστή κατεύθυνση σε ό,τι αφορά την πανδημία έδωσε ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, όχι μόνο με τις δηλώσεις του, αλλά και με μια συμβολική πράξη.

Μαζί με τον πρωθυπουργό Ζαν Καστέξ κάθισαν την Τετάρτη να πιουν καφέ στον υπαίθριο χώρο ενός καφέ του Παρισιού, στην οδό Μιρομενίλ στο 8ο διαμέρισμα, κοντά στο προεδρικό Μέγαρο των Ηλυσίων.

«Οι αριθμοί βρίσκονται στη σωστή πορεία», δήλωσε ο Μακρόν στους δημοσιογράφους έξω από το παρισινό καφέ.

Οι Γάλλοι απολαμβάνουν από σήμερα το πρώτο στάδιο της πολυαναμενόμενης άρσης των περιορισμών έπειτα από πάνω από έξι μήνες ζωής σε lockdown με κλειστά καταστήματα.

Παρά τον κακό καιρό (βροχοπτώσεις και σύννεφα σε μεγάλο μέρος της Γαλλίας) που υπάρχει κίνδυνος να «υπονομεύσει» την επαναλειτουργία των εξωτερικών χώρων των καφέ και των εστιατορίων, πολλοί είναι αυτοί που ανυπομονούν να επιστρέψουν σε μια μερική ομαλότητα, σε μια χώρα που από το Μάρτιο του 2020 έχει καταγράψει σχεδόν 108.000 νεκρούς από την Covid. Είναι ο τρίτος μεγαλύτερος αριθμός στην Ευρώπη μετά τη Βρετανία και την Ιταλία και ο όγδοος μεγαλύτερος στον κόσμο.

Οι εξωτερικοί χώροι των καφέ και των εστιατορίων ανοίγουν στο 50% των δυνατοτήτων υποδοχής τους, με 6 άτομα το πολύ ανά τραπέζι και μόνο μέχρι τις 21:00.

Οι κλειστές αίθουσες των εστιατορίων πρόκειται να επαναλειτουργήσουν στις 9 Ιουνίου στο 50% της χωρητικότητάς τους, αλλά πάντα με 6 άτομα το πολύ σε κάθε τραπέζι, ενώ η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα αρχίζει στις 23:00. Τα εστιατόρια και τα καφέ θα μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν στο 100% της χωρητικότητάς τους στις 30 Ιουνίου.

Οι κινηματογράφοι, τα θέατρα και τα μουσεία μπορούν και πάλι να υποδέχονται το κοινό που θα φοράει μάσκα με μέγιστα όρια χωρητικότητας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...