451
Η Αριστοτελία Πελώνη στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Αταίριαστοι» | SKAI/WebTV

Πελώνη: Γιατί δεν θα ανοίξουν οι παιδικοί σταθμοί τη Δευτέρα

Protagon Team Protagon Team 5 Μαΐου 2021, 12:08
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 05/05/2021, 16:30
Η Αριστοτελία Πελώνη στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Αταίριαστοι»
|SKAI/WebTV

Πελώνη: Γιατί δεν θα ανοίξουν οι παιδικοί σταθμοί τη Δευτέρα

Protagon Team Protagon Team 5 Μαΐου 2021, 12:08
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 05/05/2021, 16:30

Για τα επόμενα βήματα στο άνοιγμα δραστηριοτήτων, τα SMS, τις μετακινήσεις και τους εμβολιασμούς μίλησε την Τετάρτη στον ΣΚΑΪ η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Οπως είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, μέχρι τις 15 Μαΐου πάμε ως έχουμε. «Στις 15 Μαΐου που θα ανοίξει ο τουρισμός, θα ανοίξουν και οι υπερτοπικές μετακινήσεις».

Οσον αφορά την πιθανότητα κατάργησης των SMS, ανέφερε ότι από τις 15 Μαΐου και μετά «θα δούμε τι μπορεί να γίνει και τι μπορεί να επανεξεταστεί». Οπως τόνισε, το θέμα θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα. Ζήτησε λίγη υπομονή ακόμα.

Οπως υπομονή θα πρέπει να κάνουν οι εργαζόμενοι γονείς, οι οποίοι θα πρέπει να συνεχίσουν να βρίσκουν λύση για τα παιδιά στο σπίτι. Τούτο διότι τα σχολεία (ακόμα και τα Νηπιαγωγεία) μπορεί να ανοίγουν την προσεχή Δευτέρα, αλλά οι παιδικοί σταθμοί δεν θα ανοίξουν.

Για τους παιδικούς σταθμούς η κυβερνητική εκπρόσωπος εξήγησε ότι το άνοιγμά τους δεν θα συζητηθεί αυτή τη στιγμή και «ως τις 15 πάμε ως έχουμε».

Δεν είναι δυνατόν να γίνουν self tests στα παιδιά, καθώς είναι πολύ μικρά και δεν φορούν και μάσκες, όπως είπε.

Από την άλλη πλευρά βέβαια, ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης δήλωσε, στον ΑΝΤ1, ότι ναι μεν για το άνοιγμα των παιδικών σταθμών υπάρχει μια επιφύλαξη, καθώς, όπως είπε, όσο κατεβαίνει η ηλικία υπάρχει ο φόβος της πειθαρχίας, αλλά σημείωσε ότι εντός της Τετάρτης συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών όπου θα συζητηθεί το άνοιγμά τους όπως και των φροντιστηρίων.

Από το υπουργείο Εργασίας –το οποίο, σε μια εμφανή αστοχία της ελληνικής διοίκησης, είναι αρμόδιο για τους παιδικούς σταθμούς– ανέφεραν:

«Από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων διευκρινίζεται ότι δεν υφίσταται θέμα ανοίγματος των βρεφονηπιακών σταθμών τη Δευτέρα 10 Μαΐου. Η επαναλειτουργία των σταθμών αυτών θα εξεταστεί αργότερα, ανάλογα με τις εισηγήσεις της Επιτροπής των Ειδικών. Σχετικές ανακοινώσεις θα υπάρξουν έγκαιρα».

Κατά τα άλλα, σχετικά με τους εμβολιασμούς, η κυρία Πελώνη είπε ότι επιταχύνουμε πάρα πολύ. Από εδώ και πέρα, θα ανέρχονται περίπου στις 95.000 με 100.000 οι εμβολιασμοί ημερησίως.

Υπενθύμισε δε ότι το 95% των ανθρώπων που καταλήγουν σε ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. «Το εμβόλιο είναι η μόνη ασπίδα ασφαλείας και το εργαλείο που θα μας φέρει στην ελευθερία», επανέλαβε.

Για το αν θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους 30-44 ώστε να υπάρχει επιλογή εμβολίου, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι θα εξεταστεί. «Δεν είναι ακόμα της παρούσης. Θα δούμε πώς θα πάει. Δεν είναι κάτι που θα γίνει άμεσα», είπε.

Η κυρία Πελώνη σχολίασε και τις προκλητικές δηλώσεις της Τουρκίας και ιδίως του τούρκου υπουργού Αμυνας Χουλουσί Ακάρ.

«Οι δηλώσεις αυτές δεν βοηθούν στην εμπέδωση ενός καλού κλίματος στις διμερείς σχέσεις. Αυξάνει την ένταση όποιος δεν έχει το δίκιο με το μέρος του. Η επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης ενοχλεί», τόνισε και υποστήριξε ότι «οι δίαυλοι επικοινωνίας πρέπει να μένουν ανοικτοί, ειδικά όταν υπάρχουν εντάσεις».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...