325
Μητσοτάκης και Ερντογάν στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο του '19. Εκτοτε συναντήθηκαν άλλη μία μόνο φορά | Dimitris Papamitsos / PM Handout / SOOC

Στις 14 Ιουνίου η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν;

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2021, 11:00
Μητσοτάκης και Ερντογάν στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο του '19. Εκτοτε συναντήθηκαν άλλη μία μόνο φορά
|Dimitris Papamitsos / PM Handout / SOOC

Στις 14 Ιουνίου η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν;

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2021, 11:00

Το είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στον Alpha το βράδυ της Πέμπτης: η συνάντησή του με τον Ταγίπ Ερντογάν «δεν θα αργήσει ιδιαίτερα», μολονότι έχουν μεσολαβήσει 14 πολύ δύσκολοι μήνες –σε Εβρο και στα νερά της Ανατ. Μεσογείου– ενώ υπήρξε και η δημόσια λογομαχία του Νίκου Δένδια με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου· παρεμπιπτόντως «ο χειρισμός από πλευράς του κ. Δένδια υπήρξε άψογος» είπε ο Πρωθυπουργός.

Πότε όμως θα γίνει η συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον τούρκο πρόεδρο;

«Πάντα έχει νόημα μια συνάντηση και θα γίνει η συνάντηση με τον τούρκο Πρόεδρο, δεν είμαι σε θέση να σας πω το πότε. Η συνάντηση θα γίνει διότι πάντα πρέπει να μιλάμε. Και αν είναι να διαφωνήσουμε, να διαφωνήσουμε ξεκάθαρα, για να γνωρίζει ο καθένας πού είναι τα όρια του άλλου. Δεν είναι κακό αυτό», έδωσε το στίγμα ο Πρωθυπουργός, για να προσθέσει: «Δεν πιστεύω ότι η συνάντηση αυτή θα αργήσει ιδιαίτερα. Και όπως σας έχω πει και σε προηγούμενη συνέντευξή μου, δεν θα έπρεπε να είναι είδηση μία συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον τούρκο Πρόεδρο. Θα είναι είδηση προφανώς, τώρα, γιατί θα έχει μεσολαβήσει μια περίοδος μεγάλης έντασης».

Είναι πολύ πιθανόν, λοιπόν, η «είδηση» να είναι στις 14 Ιουνίου. Αυτό έγραψε η «Καθημερινή», συνδυάζοντας το γεγονός ότι μόλις μία ημέρα πριν τη συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη, το ΝΑΤΟ είχε ανακοινώσει σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες για τα μέσα Ιουνίου.

Οπως σημειώθηκε, ένα τετ α τετ Μητσοτάκη – Ερντογάν σε βελγικό έδαφος στις 14 Ιουνίου, στο περιθώριο της συνόδου της Βορειατλαντικής Συμμαχίας, όπου εξάλλου θα συμμετάσχει και ο Τζο Μπάιντεν, είναι το βασικό σενάριο.

Αυτό επιβεβαίωσε και η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, η οποία μιλώντας στην ΕΡΤ1, ενώ είπε ότι δεν υπάρχει κάτι προγραμματισμένο, υπενθύμισε ότι την τελευταία φορά που είχαν συναντηθεί ο κ. Μητσοτάκης με τον Ταγίπ Ερντογάν ήταν πάλι σε σύνοδο του ΝΑΤΟ, τον Δεκέμβριο του 2019, σε βρετανικό έδαφος στη σύνοδο για τα 70 χρόνια της συμμαχίας.

Εκτοτε βέβαια συνέβησαν πολλά…

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...