517
| ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Πάσχα στην… πόλη: Μπλόκα σε διόδια και λιμάνια όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2021, 08:56
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Πάσχα στην… πόλη: Μπλόκα σε διόδια και λιμάνια όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2021, 08:56

Αυστηρότατοι ήταν από το πρωί της Παρασκευής οι έλεγχοι σε διόδια, λιμάνια και πορθμεία της χώρας, καθώς παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων ενόψει Πάσχα (όπως ανακοινώθηκε επισήμως από τον Πρωθυπουργό, οι μετακινήσεις από νομό σε νομό θα ανοίξουν στις 15 Μαΐου μαζί με τον τουρισμό).

Από αυτό το Σαββατοκύριακο και καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, οι αστυνομικοί έλεγχοι θα είναι συνεχείς, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει κύμα πασχαλινής εξόδου από τις πόλεις.

Ο σχεδιασμός της Αστυνομίας περιλαμβάνει εκατοντάδες μπλόκα στις Εθνικές Οδούς και κυρίως στα διόδια, αλλά και σε όλους τους παρακαμπτηρίους, ενώ το ίδιο αυστηροί θα είναι οι έλεγχοι του Λιμενικού στα λιμάνια και τα πορθμεία της χώρας.

Ηδη από τα ξημερώματα της Παρασκευής, οι έλεγχοι στο λιμάνι της Ραφήνας από στελέχη του Λιμενικού Σώματος ήταν λεπτομερείς και ενδελεχείς σε όλους τους ταξιδιώτες, που όφειλαν να επιδεικνύουν τα απαραίτητα έγγραφα για τους λόγους της μετακίνησής τους με τα πλοία της γραμμής.

Το μήνυμα από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό στη συνέντευξή του την Πέμπτη, στην τηλεόραση του Αlpha, προς επίδοξους εκδρομείς του Πάσχα, ήταν σαφές:

«Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι στην έξοδο από τις πόλεις, ειδικά στην έξοδο από την Αθήνα, για το Πάσχα. Και τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά. Ας αναλάβουν όλοι το ρίσκο, για να θυμηθώ και μια φράση που ήταν της μόδας στον δημόσιο διάλογο. Θα συνιστούσα πραγματικά να συμμορφωθούμε με τις υποδείξεις της πολιτείας», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οσο για την απόφαση να μην αρθεί η απαγόρευση των μετακινήσεων το Πάσχα, τη χαρακτήρισε απαραίτητη «για τον πολύ απλό λόγο ότι το επιδημιολογικό φορτίο στις μεγάλες πόλεις –ειδικά στην Αττική– είναι ακόμα υψηλό και θα υπήρχε ένας σοβαρός κίνδυνος να μεταφέρουμε τον ιό σε περιοχές με χαμηλότερη επιδημιολογική επιβάρυνση. Κατά συνέπεια, συνταχθήκαμε με τους ειδικούς και δεν επιτρέψαμε τις υπερτοπικές μετακινήσεις».

«Καταλαβαίνω ότι αυτό μπορεί να δυσαρέστησε κάποιους, πλην όμως ήταν το απαραίτητο μέτρο το οποίο έπρεπε να πάρουμε σε αυτήν τη συγκυρία για να προστατεύσουμε περιοχές οι οποίες έχουν πολύ λιγότερη επιδημιολογική επιβάρυνση», τόνισε ο Πρωθυπουργός για να συμπληρώσει:

«Νομίζω ότι μπορούμε να περάσουμε ένα Πάσχα ακόμα χωρίς να φύγουμε. Και εν πάση περιπτώσει, από τις 15 Μαΐου θα απελευθερωθούν οι μετακινήσεις εντός της χώρας, αν κάποιος θέλει ντε και καλά να κάνει ένα Σαββατοκύριακο –που πολλοί το θέλουν, όλοι νομίζω το θέλουμε– ας περιμένει δύο εβδομάδες ακόμα».

Κόβονται και οι βεβαιώσεις κατ’ εξαίρεση μετακινήσεων

Η προσοχή των ελεγκτικών αρχών εστιάζεται πλέον και στις βεβαιώσεις για κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις, καθώς τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται «έκρηξη» στην έκδοσή τους, με διάφορες αιτιολογήσεις, από αγροτικές εργασίες μέχρι ιατρικές επισκέψεις ή ελέγχους τίτλων σε υποθηκοφυλακεία.

«Οι ψευδείς δηλώσεις επισύρουν ποινικές ευθύνες», είναι η προειδοποίηση που δίνεται προς όσους ετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν το κόλπο με τις εν λόγω βεβαιώσεις για να κάνουν Πάσχα στο χωριό, ενώ σύμφωνα με πηγές του Protagon, δεν αποκλείεται να κλείσει και η «Εργάνη» για την έκδοσή τους για κάποιες ή και όλες τις ανωτέρω κατηγορίες.

Ανακοινώσεις για όλα τα μέτρα που θα ισχύουν για το Πάσχα αναμένονται κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που θα κάνει εντός της ημέρας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...