312
«Περιμένουμε και εμείς τις επόμενες ώρες ή ημέρες τις ανακοινώσεις του EMA και του FDA», είπε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας | YouTube/ΕΡΤ

Θεμιστοκλέους για εμβόλιο Johnson & Johnson: Ο σχεδιασμός δεν αλλάζει, παρά τη στάση αναμονής

Protagon Team Protagon Team 14 Απριλίου 2021, 11:09
«Περιμένουμε και εμείς τις επόμενες ώρες ή ημέρες τις ανακοινώσεις του EMA και του FDA», είπε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας
|YouTube/ΕΡΤ

Θεμιστοκλέους για εμβόλιο Johnson & Johnson: Ο σχεδιασμός δεν αλλάζει, παρά τη στάση αναμονής

Protagon Team Protagon Team 14 Απριλίου 2021, 11:09

Ο σχεδιασμός για το πρόγραμμα εμβολιασμών στη χώρα μας δεν αλλάζει, περιμένουμε τις ανακοινώσεις ΕΜΑ (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων) και FDA (η αντίστοιχη ρυθμιστική αρχή στις ΗΠΑ), δήλωσε το πρωί της Τετάρτης στην ΕΡΤ1 ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, με αφορμή τη συζήτηση που έχει ανοίξει για το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

«Εχουμε αποδείξει από την αρχή ότι προσαρμοζόμαστε σε οποιαδήποτε δυσκολία. Αυτή τη στιγμή ο σχεδιασμός δεν αλλάζει. Τηρούμε στάση αναμονής. Η παράδοση (των πρώτων δόσεων του εμβολίου της J&J) θα γίνει σήμερα κανονικά και το μεσημέρι η πρώτη παρτίδα θα είναι στην Αθήνα», είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, υπενθυμίζοντας ότι τη Δευτέρα είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί με το συγκεκριμένο σκεύασμα.

«Περιμένουμε και εμείς τις επόμενες ώρες ή ημέρες τις ανακοινώσεις της EMA και του FDA σε σχέση με το εμβόλιο. Αυτή τη στιγμή ο σχεδιασμός δεν αλλάζει, παρά τη στάση αναμονής. Ετσι κι αλλιώς, όμως, ο βασικός κορμός των σχεδιασμών είναι με το σκεύασμα της Pfizer και τον Μάιο περιμένουμε 1,5 εκατ. δόσεις», τόνισε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Στις δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο κ. Θεμιστοκλέους υπενθύμισε ότι από 16/4 έως 19/4 ανοίγει η πλατφόρμα για τους πολίτες με υποκείμενα νοσήματα αυξημένου κινδύνου της ομάδας Β, από τις 21/4 για τους εκπαιδευτικούς και τους πολίτες μεταξύ 55-59 ετών και από το Σάββατο 24/4 για τις ηλικίες 50-54 ετών.

Οσο για τη διάρκεια της ανοσίας που προσφέρουν τα εμβόλια, είπε ότι τώρα κλείνει ένα έτος από τους πρώτους εμβολιασμούς στο πλαίσιο δοκιμών και η επιστήμη δεν θα αργήσει να δώσει απαντήσεις για το κατά πόσο θα χρειάζεται μια πρόσθετη δόση έπειτα από 6-8 μήνες.

Αναφορικά εξάλλου με το άνοιγμα των μετακινήσεων το Πάσχα, αρκέστηκε να πει ότι η Επιτροπή των ειδικών θα εισηγηθεί και θα κριθεί ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο το συγκεκριμένο διάστημα.

Για τα self tests, τέλος, προανήγγειλε ανακοινώσεις από το υπουργείο Υγείας για την επέκταση της χρήσης τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...