-
Τα... ναι μεν αλλά «περαστικά» του Πολάκη στον Αδωνι Γεωργιάδη
Το τι άκουσε –και κυρίως διάβασε– ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος χρειάστηκε να υποβληθεί εκτάκτως σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση, δεν λέγεται –έγραψε κάτι ο ίδιος στο Facebook για να πάρουμε μια ιδέα.
Ωστόσο αρκετοί ήταν οι του ΣΥΡΙΖΑ που ευχήθηκαν τον κ. Γεωργιάδη, τον κατ’ εξοχήν οργισμένο αντίπαλό τους, περαστικά και ταχεία ανάρρωση.
Ενας εξ αυτών ήταν ο Κώστας Ζαχαριάδης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εκλέγεται στην ίδια περιφέρεια με τον υπουργό Ανάπτυξης, στον Βόρειο Τομέα Αθηνών. Ενας άλλος ήταν ο Παύλος Πολάκης, με τον οποίο ο κ. Γεωργιάδης τακτικά ανταλλάσσουν βαριές κουβέντες και ύβρεις –μια αντιπαράθεση που κλιμακώθηκε την εποχή της «σκευωρίας» της Novartis και συνεχίζεται.
Βέβαια, τα «περαστικά και γρήγορα όρθιος» του κ. Πολάκη και οι διαβεβαιώσεις του για το πραγματικά επείγον της επέμβασης –«δεν θα ασχοληθώ καθόλου με τις ενδείξεις και το επείγον του χειρουργείου, γιατί έχω εμπιστοσύνη στην ηθική και την επιστημοσύνη του συμφοιτητή μου γιατρού που σε χειρούργησε», είπε ο πρώην αν. υπουργός Υγείας σε ανάρτησή του στο Facebook– είχαν και αστερίσκο.
Ενα «ναι μεν αλλά». Διότι μετά τα περαστικά που ευχήθηκε ο κ. Πολάκης, είχε και τη διάθεση να ψέξει τον χειρουργημένο κ. Γεωργιάδη, επειδή είχε, ως υπουργός Υγείας το 2013-14, κάνει περικοπές στο ΕΣΥ.
ΑΔΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ:
1) Περαστικά και γρήγορα όρθιος. Εμεις τους αντιπάλους μας θελουμε να τους νικήσουμε όταν είναι υγιείς…
Δημοσιεύτηκε από Παύλο Πολάκη, Κυριακή 4 Απριλίου 2021
-
Ο οικονομολόγος Ταραντίλης μεταξύ των κορυφαίων επιστημόνων παγκοσμίως
Ο Χρήστος Ταραντίλης, βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, μπορεί να ατύχησε ως κυβερνητικός εκπρόσωπος –πόστο που κράτησε μόλις 55 ημέρες, από τον ανασχηματισμό της 4ης Ιανουαρίου ως την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στις 28 Φεβρουαρίου– αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν παραμένει ένα πρόσωπο υψηλής πολιτικής υπεραξίας για την κυβερνητική παράταξη.
Τούτο διότι, πλέον, ο οικονομολόγος και πανεπιστημιακός κ. Ταραντίλης συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων επιστημόνων παγκοσμίως, όπως αποκάλυψε η «Καθημερινή της Κυριακής», στη στήλη «Θεωρείο», του Σταύρου Γ. Παπαντωνίου:
Εγραψε συγκεκριμένα:
«Σημαντική διάκριση για τον Χρήστο Ταραντίλη. Ο βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ. επιλέχθηκε μαζί με 11 ακόμη συναδέλφους του από το ΟΠΑ ανάμεσα στους κορυφαίους επιστήμονες παγκοσμίως. H κατάταξη των επιστημόνων έγινε με βάση την έρευνα “Data for Updated science-wide author databases of standardized citation indicators 2020”, που δημοσιεύθηκε από ομάδα καθηγητών του Stanford University των ΗΠΑ, και αναφέρεται στους κορυφαίους επιστήμονες βάσει του επιστημονικού έργου τους το 2019.
»Η αξιολόγηση βασίστηκε στον αντίκτυπο του ερευνητικού έργου τους τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και ειδικότερα στις αναφορές που έλαβαν σύμφωνα με τη βάση δεδομένων Scopus σε ένα σύνολο 22 επιστημονικών πεδίων και 176 υποπεδίων. Αυτή ωστόσο δεν είναι η μόνη διάκριση για τον Ταραντίλη, ο οποίος για δέκα συναπτά έτη είχε ως καθηγητής την υψηλότερη αξιολόγηση που προερχόταν από τους φοιτητές, προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς».
-
Το γλυκόπικρο μήνυμα του μικρού Νικόλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα σχολεία
Μια γλυκόπικρη έκπληξη περίμενε τον Κυριάκο Μητσοτάκη το πρωί του Σαββάτου στις εγκαταστάσεις της ΠΥΡΚΑΛ, όπου παρουσιάστηκε το σχέδιο για τη δημιουργία του πάρκου «Ανδρέας Λεντάκης» με τη μετεγκατάσταση εννέα υπουργείων.
Ηταν ένα χειρόγραφο μήνυμα από ένα παιδί, τον μικρό Νικόλα. Και ήταν ένα αίτημα για άνοιγμα των σχολείων. «Κυριάκο θέλω να ανοίξεις τα σχολεία» έγραψε στον Πρωθυπουργό ο Νικόλας.
Είναι όντως πολύ γλυκό να σου γράφει ένα παιδί, ένα παιδί που παλεύει να μάθει γράμματα εδώ και έναν χρόνο μέσα από μια ταμπλέτα, στην καλύτερη των περιπτώσεων. Το πικρό είναι να μην ξέρεις τι να του πεις, διότι ειδικά για τα Δημοτικά –που έχουν μείνει ανοιχτά τρεις μήνες όλους κι όλους– δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας, που ως γνωστόν, περιχαρακώνεται πίσω από τη δημιουργική ασάφεια του δόγματος «ό,τι πουν οι ειδικοί».
Κάποιοι πάντως στάθηκαν στην όμορφη σύμπτωση του ονόματος του παιδιού με του ήρωα του δημοφιλούς κόμικ των Σενπέ – Γκοσινί. Και λίγοι ήταν εκείνοι που θυμήθηκαν το ατυχές προεκλογικό σποτ του 2015 με τον Αντώνη Σαμαρά, πάλι με πρωταγωνιστή έναν μικρό Νικόλα.
-
Για την κυβέρνηση ο Βρούτσης δεν έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα του Βαξεβάνη αλλά «απάντησε σε μια τηλεφωνική επικοινωνία»
Τα όσα είπε ο Γιάννης Βρούτσης στην «Documento» είχαν διπλό ενδιαφέρον:
Πρώτον, επειδή αποκάλυψε το πώς κάποιοι επιτήδειοι είχαν σπεύσει να εκμεταλλευτούν το «Συν-Εργασία» και όταν αυτός τους ανακάλυψε –όχι και πολύ γρήγορα είναι η αλήθεια–, ήρθε γνωστός τηλεπαρουσιαστής με μπράβους στο γραφείο του και κλωτσούσε πόρτες. Το γιατί δεν συνελήφθησαν οι εισβολείς-τραμπούκοι το άφησε αναπάντητο ο κατά τα άλλα αυστηρός κ. Βρούτσης.
Και δεύτερον, διότι όλα αυτά τα είπε στην «Documento». Για να κατανοήσουμε την πολιτική σημασία αυτής της επιλογής είναι σαν ο Γιάννης Ραγκούσης να δώσει συνέντευξη στην εφημερίδα της ΟΝΝΕΔ. Ή μάλλον όχι. Δεν υπάρχει κάτι εφάμιλλο με το να πάει να μιλήσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ στην εφημερίδα του γνωστού και μη εξαιρετέου Κώστα Βαξεβάνη (εξ ου και το «Documento» πλάσαρε τις δηλώσεις του κ. Βρούτση ως «συνέντευξη»).
Ως εκ τούτου η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη δέχτηκε δύο ερωτήσεις κατά τη διάρκεια του μπρίφκινγκ των πολιτικών συντακτών, για τα όσα είπε ο κ. Βρούτσης στη συγκεκριμένη εφημερίδα-ναυαρχίδα του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ.
Οι ερωτήσεις διατυπώθηκαν έτσι:
Κώστας Σαββόπουλος («Αυγή»): Πώς τοποθετείται η κυβέρνηση στις καταγγελίες του Γιάννη Βρούτση για τηλεοπτικό πρόσωπο, που προσπαθούσε να αποσπάσει χρήματα από το Πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» και μετά προχώρησε σε απειλές και επεισόδιο στο υπουργείο Εργασίας, όταν αποκαλύφθηκε το κόλπο του;
Σπύρος Γκουτζάνης («Documento»): Κυρία εκπρόσωπε, έχετε κάποιο σχόλιο από την κυβέρνηση για τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, στο «Documento» ότι η υπόθεση Φουρθιώτη του στοίχισε πολιτικά; Τι απαντά η κυβέρνηση στον ΣΥΡΙΖΑ που ρωτά τι συνδέει τον κ. Φουρθιώτη με το Μέγαρο Μαξίμου;
Η κυρία Πελώνη απάντησε ως εξής:
«Κατ’ αρχάς, το τελευταίο που θέτετε (ότι η υπόθεση του στοίχισε πολιτικά) είναι μία αυθαίρετη ερμηνεία. Ο κ. Βρούτσης, με χθεσινή του ανάρτηση, έχει ξεκαθαρίσει τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που ανέλαβε ο ίδιος, για να αντιμετωπιστούν υποψίες καταχρηστικής αντιμετώπισης του Προγράμματος «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ». Δεν έδωσε συνέντευξη. Εξ’ όσων γνωρίζω, απάντησε σε μια τηλεφωνική επικοινωνία που έγινε από την εφημερίδα. Πέραν τούτου, αυτό που έχω να σας πω είναι ότι το Μέγαρο Μαξίμου ουδέποτε είχε, ούτε έχει, καμία επικοινωνία με τον συγκεκριμένο κύριο».